patoulis

 Σφοδρή επίθεση για το θέμα των συμβασιούχων Covid εξαπολύει ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός κατά του νυν Γ. Πατούλη και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

Ο κ. Πατούλης, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι συμβάσεις που έγιναν για την προστασία από τον Κορωνοϊό, ήταν ορισμένου χρόνου, εισηγήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (19/10/22) -και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία- παράνομη απόφαση με την οποία παρέχεται ειδική πληρεξουσιότητα – εντολή στους δικηγόρους της Περιφέρειας Αττικής να παραστούν και να δηλώσουν στα αρμόδια δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι συμβασιούχοι για να μονιμοποιηθούν, ότι: «Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνδέονται με μια εξαρχής ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου»!

Ως γνήσιος Μαυρογιαλούρος, σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού, δημαγωγίας και υποκρισίας, επιχείρησε και πάλι να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους, εγκλωβίζοντας τους Περιφερειακούς συμβούλους σε μια παράνομη απόφαση, αφού η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβιάζει το νόμο και τις Συνταγματικές διατάξεις, επενδύοντας απροκάλυπτα στη θεσμοθέτηση του ρουσφετιού και την άρνηση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στην εργασία στο Δημόσιο μέσω αξιολόγησης και διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει η τήρηση των νόμων και του Συντάγματος που τους κάνει… «κουρελού» με όσα λέει και πράττει, κατηγορώντας μας μάλιστα θρασύτατα ότι είμαστε λαϊκιστές που δεν τον ακολουθούμε στον ολισθηρό κατήφορό του.

Επιπλέον δεν τον ενδιαφέρει καν ούτε η εκπεφρασμένη θέση του αρμόδιου Υπουργού κ. Βορίδη, ο οποίος -απαντώντας στη Βουλή- ξεκαθάρισε για το θέμα αυτό τα εξής:

«Η αξιοποίηση συμβασιούχων που προσελήφθησαν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στην εξυπηρέτηση πάγιων και διαρκών αναγκών είναι παρά τω νόμω και οδηγεί σε ακύρωση των προσλήψεων και καταλογισμό. Παίζετε με την πραγματική αγωνία των ανθρώπων. Δεν γνωρίζετε την ύπαρξη Συνταγματικών Διατάξεων που απαγορεύουν τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μόνιμες προσλήψεις;

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία στο δημόσιο με αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες, δηλαδή μέσω του ΑΣΕΠ»!

Εμείς απλώς συμπληρώνουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, απέναντι στον παλαιοκομματισμό, την υποκρισία, τη δημαγωγία και τις παράνομες πράξεις Πατούλη τα εξής:

Το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία σε όλους τους ανέργους μέσω διαφανών διαδικασιών του ΑΣΕΠ, είναι υποχρέωση διαφύλαξης και κατοχύρωσης όλων μας μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο.

Είναι αδιανόητο να στερείται σε χιλιάδες ανέργους με προσόντα η δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες, επειδή τα ρουσφέτια έχουν γίνει κανόνας ειδικά σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ – εμείς ως διοίκηση, ουδέποτε ακολουθήσαμε αυτό τον δρόμο στη Νομαρχία Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής. Ούτε θα συναινέσουμε ποτέ σε παράνομες διαδικασίες και αποφάσεις.

Τα φαινόμενα αυτά που συνεχίζει ο κ. Πατούλης, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Είναι αδιανόητο χιλιάδες άνεργοι να περιμένουν μάταια θέσεις στην Αυτοδιοίκηση, όταν δεν προγραμματίζονται προσλήψεις λόγω ρουσφετολογικών προσλήψεων με καταστρατήγηση του νόμου και των διαδικασιών.

Τέλος, στον καταπατητή της νομιμότητας κ. Πατούλη, αφιερώνουμε την θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος ΑΠΕΙΧΕ από την ψηφοφορία με την εξής δήλωση:

«Για λόγους που άπτονται της νομικής εγκυρότητας της εισηγήσεως, έχω επιφυλάξεις και απέχω»!


 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.