ΔΔΕ Πειραιά στο esos: Kατόπιν παροχής γραπτών εξηγήσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, ενώ οι Διευθυντές Σχολείων δεν διώχθηκαν συνδικαλιστικά αλλά τέθηκε ως ερώτημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά ανακοίνωσε ότι ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ,  σε συνάντηση μαζί του, η οποία πραγματοποιήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δεσμεύτηκε:

  • να μην προχωρήσει καμία δίωξη για τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ, να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο
  • να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλαγούν από την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Διευθυντές που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, οι οποίοι θα μπορέσουν να λάβουν κανονικά μέρος στις επερχόμενες κρίσεις για τη θέση του Διευθυντή (αν φυσικά το επιθυμούν).

Η ΕΛΜΕ,  μετά τη δέσμευση του ΔΙΔΕ Πειραιά, προχωρά σε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12 14:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Αμπελόκηποι), προκειμένου να αποσπάσει  σαφή δέσμευση και από την Περιφέρεια για την παύση της δίωξης των δύο   Διευθυντών, επειδή πήραν μέρος στην Απεργία-Αποχή . 

Δήλωση του ΔΔΕ Πειραιά

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Πειραιά Δρ Διον.  Αναστασόπουλος, σχετικά δήλωσε στο esos:

"Στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου με ευγένεια και  κατόπιν παροχής γραπτών εξηγήσεων από τους δύο εκπαιδευτικούς οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, ενώ οι Διευθυντές Σχολείων δεν διώχθηκαν συνδικαλιστικά αλλά τέθηκε ως ερώτημα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους μέντορες και συντονιστές  βάσει της κείμενης νομοθεσίας  .

Εάν υπήρχε δίωξη από την πλευρά  του ΔΔΕ θα έδινα απευθείας ποινή που προβλέπεται  από την θέση ευθύνης μου.

Αντίθετα επειδή  πιστεύω βαθιά σε δημοκρατικούς θεσμούς και ανεξάρτητη δικαιοσύνη  κλείνει το θέμα εκεί και οι δύο Διευθυντές σχολείων μπορούν   να λάβουν τα ΠΥΜ  και να υποβάλουν αίτηση για θέση Διευθυντή Σχολείου. Δεν αποκλείονται  από αυτή τη διαδικασία". 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.