Στη Νάπολη μεταβαίνουν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες ημερίδας με θέμα «Οι Έλληνες στην Καμπανία: 500 χρόνια Ιστορίας».


Το συνέδριο πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή, 26 Ιουνίου και διοργανώνεται από την Ελληνική Κοινότητα Νάπολης, τα Αρχεία του Κράτους στη Νάπολη, την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας.

Η παρουσία των εκπροσώπων της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης στο συνέδριο, συμβολίζει την προτεραιότητα που δίνει στη συμμετοχή του Ελληνισμού στο ιστορικό γίγνεσθαι της Ευρώπης, υπογραμμίζει τη θέλησή της να κρατήσει ανοιχτούς τους διαύλους με τους Έλληνες της διασποράς, που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού. Παράλληλα επιβεβαιώνει την ειλικρινή φιλία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των δύο λαών, ως παράδειγμα σε μια Ευρώπη που δοκιμάζεται από τις λογικές της λιτότητας και του ανταγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης  θα αναφερθεί στις σχέσεις της Διασποράς με την Ελλάδα και την ανάγκη για περαιτέρω μεταξύ τους συνεργασία, ενώ ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου – Νέστωρος θα απευθύνει χαιρετισμό εκπροσωπώντας την περιοχή, που πριν από πέντε αιώνες 5.000 Κορωναίοι και Μεθωναίοι την εγκατέλειψαν βρίσκοντας άσυλο στην περιοχή της Νάπολης

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.