Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα μέχρι το βράδυ.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας πρότεινε την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας στον Γιούνκερ, με επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει συνομιλίες και με Μέρκελ - Ολάντ τις επόμενες ώρες.

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό μια επιστολή που θα του ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup και διαπραγμάτευση της τελευταίας στιγμής με βάση την τελική πρόταση των θεσμών, με τις όποιες αλλαγές προτείνονται.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αν θέλουν λύση οι εταίροι ας σταματήσουν να φέρνουν παλιές προτάσεις ως νέες» και πρόσθεσε ότι για να υπάρξει συμφωνία «ζητάμε καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και διευθέτηση χρέους».

Ειλικρινής διάλογος ή μέρος του blame game;

Κανείς δεν γνωρίζει πάντως αυτή τη στιγμή αν πρόκειται πράγματι για ειλικρινή προσπάθεια συμβιβασμού της τελευταίας στιγμής ή για κινήσεις εντυπωσιασμού στη λογική του blame game της επόμενης ημέρας όπου ο ένας θα κατηγορεί τον άλλο για τη ρήξη και το χάος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.