Δεν είναι μόνο που ο δήμαρχος της Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος θέλει να μετατρέψει την Ανθούσα, ένα από τα πιο όμορφα προάστια του Πεντελικού, σε χωματερή, χωροθετόντας εκεί το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενδέχεται να μπλοκάρει σύμφωνα με πληροφορίες  και την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης.


Και αυτό γιατί για να χωροθετηθεί το συγκεκριμένο οικόπεδο από ελεύθερος χώρος πάρκινγκ(!) που ήταν, σε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ενδεχομένως θα πρέπει να αλλάξει το Σχέδιο.

Ποιος να το περίμενε ότι για τη νέα καθυστέρηση υπεύθυνη θα ήταν η δημοτική αρχή;

Το Σχέδιο Πόλης της Ανθούσας , αποτελεί όνειρο ζωής για τους κατοίκους της περιοχής και έφτασε στο πάρα πέντε της έγκρισης του,  μετά από συστηματική προσπάθεια του πρώην Αντιδημάρχου Ανθούσας και Μηχανικού κ. Γρήγορη Καραγιάννη, μα και την προεργασία που έκαναν οι πρώην πρόεδροι της τότε Κοινότητας Θωμάς Μπακαλάκος και Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης

Ο κ. Καραγιάννης δεν επανεξελεγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και από τότε η τύχη του Σχεδίου Πόλης της Ανθούσας αγνοείται.

Από ότι μαθαίνουμε ο πρώην Αντιδήμαρχος της πόλης ήταν αυτός που ανακάλυψε την εν κρυπτω χωροθέτηση χωματερής στην πόλη και όπως τονίζει στον "Αιρετό" έχει πάρει το ζήτημα προσωπικά.

Σημειώστε ότι ενόψει αλλαγών στον Καλλικράτη δυο είναι τα βασικά σενάρια για την τύχη της Ανθούσας: Είτε να ενωθεί μόνο με την Παλλήνη και ο Γέρακας να αυτονομηθεί, είτε μαζί με το Ντράφι να συμπεριληφθούν στο σημερινό δήμο Πεντέλης, σχηματίζοντας το μεγαλυτερο δημο του Πεντελικού, κάτι που ο Δήμαρχος κ. Στεργίου επιθυμεί σφόδρα. 

Να σημειωθεί ότι η Ανθούσα φιλοξενει ήδη το αμαξοστασιο των λεωφορείων και δεν εχει συγκοινωνία, το κεντρο διανομής φυσικού αερίου της ανατολικης Αττικής και στην πόλη δεν εχει φτασει το γκάζι, ενω τώρα θα φιλοξενήσει και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ενω ο δήμος δεν μπορει να κανει καν αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.