Διατεθειμένος να φτάσει «στα όρια των αρμοδιοτήτων του» προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ζήτησε από την πλευρά του «πατριωτικές λύσεις».


«Η εντολή του λαού είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη γιατί αυτά είναι αλληλένδετα» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Κι αυτό είναι κάτι το οποίο με δεσμεύει και εμένα. Και θα κάνω ό,τι μου αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδος» είπε.

«Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω στα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου» δήλωσε, και πρόσθεσε ότι «ο ρόλος του Προέδρου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού και την σύνθεση της Βουλής».

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητά του ότι η «Ευρώπη αναλογίζεται και τις δικές της ευθύνες σ΄αυτήν την προσπάθεια, γιατί η λύση που πρέπει να προκύψει θα πρέπει να είναι λύση, η οποία ανταποκρίνεται στις δικές μας υποχρεώσεις αλλά και στην προοπτική που πρέπει να έχει η χώρα, για να μπορέσει να φύγει απ΄αυτήν την εφιαλτική περίοδο στην οποία έχει περάσει».

«Θα προχωρήσουμε ενωμένες όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις» είπε, και παρατήρησε ότι «το να υπάρχουν πολιτικές διαφορές είναι το λίπασμα που τρέφει το δέντρο της Δημοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του για συνάντηση.  «Πρέπει να δώσουμε πατριωτικές λύσεις και όχι κομματικές σε αυτή την υπόθεση.  Ξέρω, βέβαια, τους περιορισμούς που έχουν τεθεί μετά την Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά πιστεύω ότι ένας άνθρωπος σαν και σας, που έχετε θητεύσει δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, θα πρέπει να έχετε μια συμβολή μεγάλη έστω και με τον λόγο σας σ΄αυτές τις  πατριωτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Ο κ. Θεοδωράκης κατέληξε λέγοντας ότι «η Βουλή που σας επέλεξε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία νομίζω ότι είναι Βουλή που μπορεί να δώσει λύσεις ευρωπαϊκής κατεύθυνσης».

Για να λάβει την απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι « η εντολή του ελληνικού λαού είναι να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και προς τους εταίρους μας και τους δανειστές μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.