Τριπλός περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον Βαγγέλης Μαρινάκη, μετά από επτά ώρες απολογίες στον ανακριτή διαφθοράς. Τέλος το ποδόσφαιρο για τον «ισχυρό» άνδρα του Ολυμπιακού, παρουσία μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ...

Στην Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για την «εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο». Η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η τελευταία χρονικά και έγραψε ρεκόρ αφού ξεπέρασε τις έξι ώρες, χωρίς να γίνει κάποιο διάλειμμα, όπως συνέβη στην χθεσινή, προτελευταία απολογία του Γιώργου Σαρρή.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέφθασε στην Ευελπίδων το πρωί της Πέμπτης (18/6), συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββα Θεοδωρίδη, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνο Καραπαππά καθώς επίσης από τους νομικούς του συμβούλους, Βασίλη Δημακόπουλο και Θανάση Βαρλάμη. Η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς ξεκίνησε περίπου στις 8 το πρωί με το κατηγορητήριο να είναι αρκετά βαρύ, καθώς ο «ισχυρός» άνδρας του Ολυμπιακού κατηγορούνταν για:
1. Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης
2. Απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ
3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση
4. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο
5. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012)
Οπαδοί του Ολυμπιακού και επεισόδιο
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν μόνος του στην Ευελπίδων. Πέρα των άμεσων συνεργατών του στον Ολυμπιακό και τους δικηγόρους τους, μια ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού βρέθηκε στην Ευελπίδων, προκειμένου να δείξουν την στήριξή τους στον πρόεδρο της ομάδας. Περίπου στις 1 το μεσημέρι σημειώθηκε ένα επεισόδιο ανάμεσα σε ένα φίλο του Ολυμπιακού και μια κοπέλα, η οποία του είπε: «Εδώ δεν είναι Πειραιάς», εκείνος της απάντησε: «Παντού είναι Πειραιάς» και την έφτυσε. Η, εν λόγω, κοπέλα αναζήτησε κάποιον αστυνομικό, όμως μάταια, αφού δεν υπήρξε κάποια αστυνομική δύναμη σε εκείνο το σημείο.
Στο προαύλιο οι δημοσιογράφοι
Στην απολογία του Γιώργου Σαρρή, την Τετάρτη (17/6) η εισαγγελία πρωτοδικών απομάκρυνε τους δημοσιογράφους από τον όροφο που βρίσκεται το γραφείο του Γιώργου Ανδρεάδη και οδγήθηκαν στο προαύλιο των κτιρίων. Αυτό συνέβη το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της διακοπής της απολογίας του Σαρρή. Στην απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι δημοσιογράφοι, έμειναν από το πρωί στο προαύλιο και δεν εισήλθαν καθόλου στον όροφο.
Επτάωρη απολογία και απόφαση
Η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, τελείωσε περίπου στις 14:30 το μεσημέρι και κράτησε για περίπου επτά ώρες και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έγιναν διαλείμματα χωρίς ωστόσο να κατέβει στο προαύλιο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πάντως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αποχώρησε από την Ευελπίδων, χωρίς να έχει την διάθεση να κάνει κάποιες δηλώσεις. Μετά λοιπόν την διαδικασία της απολογίας ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να του απαγορεύσουν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, δεν του απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα, αλλά του επέβαλαν κάθε δεκαπέντε μέρες να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και 200.000 ευρώ χρηματική εγγύηση.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.