Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το Eurogroup, στο Λουξεμβούργο. Όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βλάντις Ντομπρόβσκις, δεν υπήρξε συμφωνία στη νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να δεσμευτεί για σοβαρές διαπραγματεύσεις, ενώ υπογράμμισε πως το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα να συγκληθεί ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ώρα, μετά το τέλος του Eurogroup, άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως όχι μόνο δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά ούτε προοπτική συμφωνίας.

Πάντως, κύκλοι της ΕΚΤ φέρονται να διαψεύδουν τόσο το δημοσίευμα της Die Zeit για νέα πρόταση των Θεσμών προς την Ελλάδα, όσο και τις πληροφορίες περί πεντασέλιδης πρότασης του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup.

Ντάισελμπλουμ: Ο χρόνος τελειώνει 

Δεν είναι ορατή ακόμη μια συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τον κ.  Ντάισελμπλουμ, οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας ή εβδομάδων δεν τελεσφόρησαν και όπως τόνισε, ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα.

«Στείλαμε έντονο σήμα στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία και σημειώνοντας πως η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας.

«Χρειάζεται μια λύση αξιόπιστη για την Ευρωζώνη στο σύνολό της και για την Ελλάδα», είπε.

Μοσκοβισί: Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν 

Περιμέναμε αντιπροτάσεις αλλά δεν ήρθαν σήμερα, τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβίσι, σημειώνοντας πως ο χρόνος που υπάρχει πια για να αποφευχθούν τα χειρότερα είναι ελάχιστος.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι η κατάσταση για την Ελλάδα είναι δύσκολη και ανησυχητική, ενώ κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε εύλογους συμβιβασμούς.

«Μας μένει λίγος χρόνος, τις επόμενες ημέρες πρέπει να ληφθούν αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως φτάνουμε πλέον στο τέλος του παιχνιδιού.

Την ίδια ώρα, απήθυνε έκκληση στην Ελλάδα να προσέλθει πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνει εύλογους συμβιβασμούς, επαναλαμβάνοντας πως μένουν λίγες ημέρες και για να ληφθούν αποφάσεις και τονίζοντας ότι αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ τέλος του μήνα

Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει το ΔΝΤ τέλος του μήνα, υπογράμμισε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας πως πρέπει να έρθουν από την ελληνική πλευρά ρεαλιστικές προτάσεις και αξιόπιστες προτάσεις.

Σύμφωνα με την κυρία Λαγκάρντ, πρέπει να υπάρξει βιωσιμότητα του χρέους, υλοποίηση των μέτρων, χρηματοδότηση και διαιτησία από τους θεσμούς.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής»», είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και υπογράμμισε πως οι θεσμοί συνέταξαν μια σειρά λογικές προτάσεις.

Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες, την επόμενη Δευτέρα συγκαλείται εκτάκτως Σύνοδος Κορυφής, προκειμένου να συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.