Συμφωνήθηκε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πάνω σε ένα πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας
Μετά από 17 ώρες συνεχών διαβουλεύσεων έχουμε συμφωνία. Η Σύνοδος κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία, ανέφερε ο Donald Tusk, σε tweet.
Πρόγραμμα μέσω ESM με μεταρρυθμίσεις και οικονομική ενίσχυση για την Ελλάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε εν μέσω πρωτοφανών πιέσεων για λήψη μέτρων - σοκ, προερχόμενες κυρίως από τη Γερμανία.
Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, μετά από 17 ώρες συνεχών διαβουλεύσεων.Για το fund των 50 δισ. με ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, τα κεφάλαια θα διατεθούν για το χρέος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Συνεχείς διακοπές της Συνόδου με τετραμερείς Τσίπρα, Merkel, Hollande, Juncker
Η Σύνοδος Κορυφής διεκόπη αρκετές φορές για να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ των κ. κ. Τσίπρα, Merkel, Hollande και Τusk. 
Τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τις κλειστές πόρτες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες αλλαγές, προκειμένου να εξομαλύνει το σκληρό πακέτο που υπήρχε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.


Embedded image permalink

Το τελεσίγραφο για ψήφιση νέων μέτρων έως τις 15 Ιουλίου
Οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι έθεσαν τελεσίγραφο στην Ελλάδα, να ψηφίσει ένα βαρύ πακέτο μέτρων έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου.
Η Ελλάδα έχει λάβει προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου προκειμένου να νομοθετήσει τα πρώτα μέτρα, ώστε να πειστούν οι Ευρωπαίοι για τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις δεσμεύσεις της.
Eάν η Ελλάδα νομοθετήσει, τότε ίσως κυβέρνηση και δανειστές καταλήξουν σε προσυμφωνία.
Η οριστικοποίηση της συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε νέο Eurogroup στα τέλη της εβδομάδας (στις 16 ή 17 Ιουλίου το πιθανότερο). 
Το ΔΝΤ φέρεται να ζητά επισήμως κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα, Έλληνες αξιωματούχοι προαναγγέλλουν ανασχηματισμό τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ή το αργότερο την Τρίτη 14/7, ενώ όλοι συνηγορούν ότι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού είνα θέμα χρόνου...

Embedded image permalink

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.