Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ανέβασε στο twitter την πληροφορία ότι υπάρχει ομόφωνη συμφωνία.


«Η Ευρωσύνοδος ομόφωνα έφτασε σε συμφωνία. Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική υποστήριξη».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Γερούν Ντάισελμπλουμ τονίστηκε:

Τουσκ: Συμφωνήθηκε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για νέο πρόγραμμα

Γιούνκερ: Δεν υπήρχε περίπτωση grexit

Ντάισελμπλουμ: Θα γίνει ιδρυθεί ταμείο για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ώστε να μειωθεί το χρέοςΑπό το ταμείο 25 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζώνΝέο Eurogroup το απόγευμαΤρίτη και Τετάρτη η Ελληνική Βουλή θα νομοθετήσει



Η ευρωπαϊκή επιτροπή θα υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις στο Eurogroup για το πρόγραμμα γέφυρα.

Το ειδικό ταμείο θα είναι της τάξης των 50 δισ. Η έδρα του θα είναι στην Ελλάδα.

Η Βουλή των Ελλήνων θα ψηφίσει όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Γιούνκερ: Η κατάσταση έγινε χειρότερη με το δημοψίφησμα. Με τη συμφωνία υπάρχουν μόνο νικητές. Δεν ταπεινώθηκε ο ελληνικός λαός. Είναι μια κλασσική ευρωπαϊκή συμφωνία.

Άνγκελα Μέρκελ

Πρέπει να οικοδομηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος θα υποβάλει νέα αίτηση.

Προαπαιτούμενα: Το καθεστώς ΦΠΑ, τα συνταξιοδοτικά ζητήματα, το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Μέχρι τις 15 Ιουλίου αναμόρφωση του κώδικα δημόσιας διοίκησης.

Όλα αυτά πριν τεθεί η συμφωνία στα εθνικά μας κοινοβούλια.

Θα ψηφίσει η Ελλάδα προαπαιτούμενα και τη νέα συμφωνία.

Θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, αγορά εργασίας.

Στα 86 δισ. η νέα δανειακή σύμβαση.

Η βιωσιμότητα του χρέους μέσω ταμείο αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. μαζί με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το ταμείο θα δουλεύει υπό ευρωπαϊκή επιτήρηση. Από τα 50 δισ. τα 2,5 σε άμεσες επενδύσεις.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με όσα συνέβησαν σε άλλες χώρες.

Σε σχέση με την ανθρωπιστική κρίση, οι νόμοι που πέρασαν αρχές Φεβρουαρίου θα ανακληθούν.

Για το χρέος παράταση της ωρίμανσης και της περιόδου χάριτος. Το κούρεμα εκτός συζήτησης. Θα τα συζητήσουμε με την πρώτη πραγματική επιτυχία της Ελλάδας.

Για τη γεφύρωση θα ληφθεί ειδική μέριμνα. Υπάρχει μια μεγάλη βεντάλια χρηματοδοτικών μέτρων για να επανέλθει η Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Θα απαιτηθεί πολύς χρόνος.

Οχι, δεν χρειάζεται σχέδιο Β. Ένα σχέδιο Β μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή μόνο αν το ζητήσει η Ελλάδα. Χρειάζεται ομοφωνία και των 19.

Η Ελλάδα έχει δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Η κατάσταση πολύ έντονη στην Ελλάδα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων. Οι νόμοι έχουν προετοιμαστεί ήδη.

Η ατμόσφαιρα στις διαπραγματεύσεις ήταν εποικοδομητική. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν το πρόγραμμα γέφυρα.

Το ταμείο θα συσταθεί άμεσα. Θα οργανωθούν τα χαρτιά και θα είναι μια ενδιαφέρουσα δομή. Η λειτουργία του θα παραταθεί σε αρκετά μεγάλο διάστημα και θα συμπεριλάβει και περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών.

Οι Έλληνες σαφέστατα διατράνωσαν την επιθυμία τους να μείνουν στην Ευρωζώνη. Είναι σαφέστατο και πεντακάθαρο. Βρέθηκαν ευρείες πλειοψηφίες στο ελληνικό κοινοβούλιο που δεν υπήρχαν στον παρελθόν. Πέρα του ταμείου που θα δημιουργηθεί είναι εξίσου σημαντικό να ενισχυθεί και η διακυβέρνηση μέσω του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης και της αποπολιτικοποίησης της.

Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις της Bundestag. Δεν είναι ανάγκη να ανακαλέσουμε τους βουλευτές από τις διακοπές τους έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι ενέργειες από την Ελλάδα.

Θα επανέλθουμε στις υποσχέσεις του 2012, σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.