Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11.30 το βράδυ ώρα Ελλάδας η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, η οποία ξεκίνησε μετά τις 19.30.  

Μέρκελ: Το πρόγραμμα πρέπει να είναι πολυετές

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια υπαγωγή στη διαδικασία του ESM και πρόσθεσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει την Τετάρτη το αίτημά της για υπαγωγή στην χρηματοδότηση του Μηχανισμού. «Ο έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να υποβάλλει μέχρι την Πέμπτη τις λεπτομερέστατες προτάσεις του» είπε η κα. Μέρκελ και τόνισε ότι πλέον η συζήτηση γίνεται για ένα πολυετές δανειακό πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας καθώς η κατάσταση στην χώρα έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες. 



Ρέντζι: Περιμένουμε τη νέα ελληνική πρόταση

Θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή για τη νέα πρόταση προς τους θεσμούς από την ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Ρέντζι. Η Σύνοδος της Κυριακής μπορεί να είναι η τελευταία σύνοδος για την Ελλάδα. Ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα ευτυχές τέλος. Έχουμε όμως και ένα πρόβλημα γενικά στην Ευρώπη. Πρέπει να προωθήσουμε αυτήν την άλλη ιδέα της Ευρώπης, μιας Ευρώπης της ανάπτυξης, των επενδύσεων. Περιμένουμε τις προτάσεις τις κυβέρνησης Τσίπρα. Μια λύση για την Ελλάδα είναι δυνατή, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του ελληνικού χρέους ο κ. Ρέντζι είπε: Από ορισμένους υπήρξε λοιδωρία, είναι για γέλια είπαν 3 εκ. ψηφοφόροι να αποφασίσουν για ελληνικό χρέος. Νομίζω ότι θα υπάρξει χώρος για να συζητήσουμε το θέμα του χρέους αργότερα. Το θέμα είναι να δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα να προχωρήσει. Οι εικόνες συνταξιούχων να αναζητούν 60 ευρώ μπροστά από τα ΑΤΜ μας προβληματίζει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.