Από την πρώτη στιγμή, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνέδραμε με εργαζομένους, εθελοντές και οχήματα, έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον Υμηττό σήμερα Παρασκευή 17/7.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Εργαζόμενοι, εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ, βρέθηκαν σήμερα από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να συνδράμουν την Πυροσβεστική στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.   Η επέμβαση του κλιμακίου ήταν άμεση, έγκαιρη, οργανωμένη και αποτελεσματική.  Παρά το γεγονός ότι η φωτιά ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί λόγω του ισχυρού ανέμου και του ότι είχε αρκετά μέτωπα πολύ κοντά στον αστικό ιστό, ευτυχώς τέθηκε υπό έλεγχο και θα σβήσει.  Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να συμμετέχουμε  στο πλαίσιο της συνεργασίας που εδώ και χρόνια έχουμε αναπτύξει με τις Πυροσβεστικές Αρχές, αλλά και με τους Δήμους της Αττικής, καθώς και με τους Συνδέσμους Δήμων του Λεκανοπεδίου.

Θα ήθελα να συγχαρώ το κλιμάκιο του ΣΠΑΠ που συμμετείχε στην κατάσβεση, οι οποίοι σήμερα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους.  Με αυταπάρνηση, έγκαιρα και οργανωμένα συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τόσο πάνω στο βουνό, όσο και σε αστικές περιοχές στην Ηλιούπολη. 

Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμος μας θα συνεχίζει να παρέχει κάθε βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, όταν και όπου αυτό είναι αναγκαίο.  Ειδικά σε περιπτώσεις όπως τη σημερινή που το περιβάλλον καταστρέφεται, που απειλούνται τα δάση της Αττικής, εκείνα που μας απέμειναν».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.