Στα 20 μέτρα από τα σπίτια η φωτιά στην Αργυρούπολη


Ενα μέτωπο της φωτιάς έχει προσεγγίσει σε απόσταση 20 μέτρων τα σπίτια στην περιοχή της Αργυρούπολης και κατευθύνεται προς την Ανω Γλυφάδα.

Στην περιοχή κάνει πτήσεις το καναντέρ, αλλά είναι αδύνατον να κάνει ρίψεις νερού, καθώς η περιοχή είναι κατοικημένη. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι στην περιοχή η μάχη δίνεται μόνο με τις υδροφόρες του Δήμου και ότι η Πυροσβεστική δεν επιχειρεί. Καταγγέλλουν επίσης, έλλειψη συντονισμού των δυνάμεων πυρόσβεσης. Εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά η οποία τους περικυκλώνει...

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης καταγγέλλει ότι οι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού του Υμηττού, καθώς το μέτωπο του μαίνεται στην Αργυρούπολη τείνει να ενωθεί με το μέτωπο του Κορωπίου και του Κουβαρά.
Εκκενώνονται σπίτια στον Καρέα - 5 άνθρωποι στο νοσοκομείο Σωτηρία 


Οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν, εκκενώνοντας τα σπίτια τους καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι φλόγες έχουν φθάσει στα 20 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο στον Καρέα. Στην περιοχή των Προσφυγικών Καρέα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σβήσουν με κάθε μέσο τις φλόγες που απειλούν τα σπίτια τους. Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.
Κινδυνεύει το μοναστήρι. Κάηκε μια ταβέρνα. Απεγκώβισαν 40 καλόγριες


Οι καμπάνες της Μονής Αγ. Ιωάννου Προδρόμου του Καρέα, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένες περίπου 40 καλόγριες, χτυπούν ασταμάτητα. Εγινε επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής, αλλά και εθελοντών δασοπυροσβεστών, προκειμένου οι καλόγριες να απομακρυνθούν από την περιοχή. Τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. 
Μέσα στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτωπο τουλάχιστον 700 μέτρων. Η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Κάτοικοι με κουβάδες και σωλήνες στα χέρια προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποιοι καταγγέλλουν ότι στην περιοχή δεν λειτουργούν τα αυτόματα συστήματα κατάσβεσης των Δήμων.

Ενας πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του λόγω του πυκνού καπνού και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. 

Εκκενώθηκε ένα σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού


Λίγο μετά τις 14:00, εκκενώθηκε σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα. Τα 28 παιδιά που διέμεναν εκεί μεταφέρθηκαν σε σπίτι του Χαμόγελου στο Περιστέρι, προκειμένου να προστατευθούν τόσο από την πύρινη λαίλαπα όσο και από τους πυκνούς καπνούς κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.