Ακόμα μία πινελιά στο κάδρο της εθνικής συνεννόησης σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές προσθέτει η Νέα Δημοκρατία. 


Λίγες μόλις ώρες μετά τη σαφέστατη τοποθέτηση του μεταβατικού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σύμφωνα με την οποία υπεράνω όλων τίθεται η Ελλάδα και η παραμονή της στο κοινό νόμισμα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε γνωστό ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναχωρούν αύριο το πρωί για τις Βρυξέλλες. Στόχος τους θα είναι να συνδράμουν στην ελληνική προσπάθεια για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, με την κλεψύδρα του χρόνου να τελειώνει, δείχνοντας αμείλικτα προς το σκληρό τελεσίγραφο της Κυριακής.

Στη βελγική πρωτεύουσα, λοιπόν, θα βρεθούν η βουλευτής και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης και ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός, Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχοντας στην ατζέντα τους σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους και στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε αυτά τα τετ α τετ, οι τρεις εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας θα αναλύσουν τις ελληνικές θέσεις και θα ζητήσουν στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή μία συμφωνία, μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την άρση του αδιεξόδου είχε σταλεί ήδη από το μεσημέρι. 

"Γνώμωνάς μας, ήταν πάντα και είναι και τώρα, ένας: Πρώτα η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον. Την ευθύνη αυτή τη γνωρίζουμε. Tην ευθύνη να κρατούμε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα, την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο. Είναι η ευθύνη, άλλωστε, που απορρέει από τη μακρά ιστορική διαδρομή της Νέας Δημοκρατίας. Τη διαδρομή της ευθύνης και της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στις δύσκολες περιστάσεις", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δείχνοντας πεντακάθαρα πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι της με στόχο τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Νωρίτερα, κατατέθηκε στη Βουλή το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να υπάρξει άμεση ενημέρωση για την πορεία των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους εταίρους.

"Η κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης επιβάλει την ολοκληρωμένη ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας ως προς την πορεία και την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, αλλά και προκειμένου να εκφραστεί η βούληση της κυβέρνησης να καταρτίσει τελική συμφωνία, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας", επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην πρότασή του που φέρει, μεταξύ άλλων, τις υπογραφές του μεταβατικού προέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και τον τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. 

Σύμφωνα, πάντως, με κυβερνητικές πηγές, μέχρι την Κυριακή δεν καθίσταται εφικτό να πραγματοποιηθεί μία τέτοια συζήτηση στη Βουλή. "Από Δευτέρα, ευχαρίστως να το δούμε", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο. 

Συνάντηση Παυλόπουλου - Μεϊμαράκη 

Επιπλέον, αύριο Πέμπτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί στις 10.30, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.