Όλα τα θέματα που συνδέονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα λυθούν με υπουργική απόφαση εντός της εβδομάδας τόνισε ο κ. Μάρδας
Διαβεβαιώσεις ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα παρείχε και σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, ο οποίος παρείχε διευκρινίσεις για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν οι τράπεζες.
«Από Δευτέρα ανοίγουν όλες οι τράπεζες και παρέχεται ένα μεγάλο σύνολο υπηρεσιών στα ταμεία, αλλά μόνο όσες διακινούν χρήμα σε λογιστική μορφή, δηλαδή από λογαριασμό σε λογαριασμό.
Δεν μπορεί δηλαδή να παίρνει ο πολίτης σε ένα ταμείο π.χ. 200 ευρώ στο χέρι.
Θα παίρνει κανονικά 60 ευρώ από ΑΤΜ ή 120 ευρώ ο συνταξιούχος και ο άνεργος από το ταμείο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα Fm ο κ. Μάρδας.
«Ο κύκλος παροχής υπηρεσιών διευρύνεται με μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό.
Αν έχετε π.χ. και μια προθεσμιακή κατάθεση και έχετε ανάγκες και θέλετε να κάνετε ένα μερικό σπάσιμο, μπορείτε να το κάνετε και να πληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και το υπόλοιπο να το ανανεώσετε ή να το βάλετε στο λογαριασμό στην τράπεζα» τόνισε ο κ.Μάρδας.
Αναφορικά με τις θυρίδες ο κ.Μάρδας είπε ότι «δεν υπάρχει κάτι εξαιρετικό» και ότι το πρόβλημα ως τώρα έγκειτο στο ότι ήταν κλειστές οι τράπεζες.
«Θα ανοίξουν και καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με το περιεχόμενο της θυρίδας του.
Τις πρώτες μέρες, αν υπάρξει πρόβλημα με την πρόσβαση του κόσμου στις θυρίδες, θα πρέπει οι τράπεζες να το δουν, επειδή δεν είναι υπόθεση 10 λεπτών, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
Να δίνουν π.χ. ραντεβού» είπε ο κ.Μάρδας.
Ερωτηθείς εάν θα μπορεί κανείς να στείλει χρήματα στο εξωτερικών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Χρήματα έξω μπορείτε να στέλνετε, αν δεν ανήκετε στις κατηγορίες των μεγάλων επιχειρηματιών που στέλνουν χρήματα στο εξωτερικό.
Υπάρχει μια επιτροπή, η οποία βλέπει όλα αυτά τα ζητήματα και τα εγκρίνει και θα υπάρξει μια επιτροπή ανά υποκατάστημα, η οποία θα εγκρίνει αιτήματα με κάποιο όριο, το οποίο θα δούμε.
Αποκεντρώνεται δηλαδή το σύστημα και κάποια θέματα λύνονται με αυτόματο τρόπο, όπως π.χ. αν έχει κάποιος ένα παιδί που φοιτά στο εξωτερικό και μπορεί να πάρει 5.000 ευρώ για να φτάσουν για τρεις μήνες».
Όσον αφορά τις συναλλαγές μέσω διαδικτύου, ο κ. Μάρδας είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον ΣΕΠΕ διότι έχουν υπάρξει κάποια προβλήματα., διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα θέματα που συνδέονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα λυθούν με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.