Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα συγκαλείται την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο και επιβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τουσκ. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από πρωτοβουλία Μέρκελ-Ολάντ για συμφωνία με τη ώρα μας.  Την ίδια ώρα, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αρχίζει μπαράζ επαφών με τους ευρωπαίους ηγέτες. 


I have called a #EuroSummit Tuesday evening at 18h to discuss situation after referendum in #Greece

— Donald Tusk (@eucopresident) July 5, 2015
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία απόψε για το θέμα της Ελλάδας και ζητούν τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της καγκελαρίας.

«Και οι δύο συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της σύγκλησης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ την Τρίτη» και διατύπωσαν το αίτημα αυτό προς τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, νωρίτερα, οι δύο ηγέτες θα έχουν αύριο το βράδυ συνομιλίες στο Παρίσι και στη συνέχεια δείπνο εργασίας «για να αποτιμήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».

Η συνάντηση αυτή στο Μέγαρο των Ηλυσίων «εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία για να συμβάλουν σε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα», αναφέρεται.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι η καγκελάριος θα μεταβεί αύριο το απόγευμα στο Παρίσι για να συζητήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας. 

«Οι συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο από τις 18.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκεια του δείπνου θα έχουν ως θέμα την κοινή αποτίμηση της κατάστασης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και τη συνέχιση της στενής γαλλο-γερμανικής συνεργασίας για το θέμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου της γερμανικής κυβέρνησης.

Επαφές Γιουνκέρ με την ευρωπαϊκή ηγεσία

«Η ευρωπαϊκή επιτροπή λαμβάνει υπόψη της και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ αρχίζει μπαράζ επαφών με τους ευρωπαίους ηγέτες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. 

«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, βρίσκεται σε διαβουλεύσεις σήμερα και αύριο με τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες των 18 μελών της ευρωζώνης, και με τους επικεφαλής των θεσμών. Αύριο θα έχει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών (Τουσκ, Ντράγκι, Ντάισελμπλουμ) ενώ την Τρίτη θα απευθυνθεί στο ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο» τονίζει η ανακοίνωση. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.