Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο: Επεισόδια στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.


Συνεχίζονται ασταμάτητα οι εξεγέρσεις στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στον Καρά Τεπέ, τρία χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.
Σήμερα οι περίπου 4.000 φιλοξενούμενοι διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη τουαλετών (οι τουαλέτες που είχαν κατασκευασθεί πριν από ενάμιση μήνα -όταν και λειτούργησε ο καταυλισμός από το δήμο Λέσβου- καταστράφηκαν) κατέλαβαν την κεντρική οδό που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια Λέσβο.
Βασικό αίτημα τους ήταν η άμεση καταγραφή τους και η αποχώρησή τους από το νησί όπου, όπως λένε, μένουν πολλές μέρες. Σύμφωνα με τις Αρχές που διαχειρίζονται τη ροή μεταναστών από τη Λέσβο στην Αθήνα, η έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών με τα οποία μπορούν μετανάστες και πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το νησί έχει το τελευταίο διάστημα καλυτερεύσει μετά την ενίσχυση Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας με προσωπικό και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Στις 11.30 το πρωί οι μετανάστες κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που είχαν εξεγερθεί αποχώρησαν. Πολλοί από αυτούς οδηγήθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια της Λέσβου.
Χθες, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη Θεοδοσιάδη και του Γενικού Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Βασίλη Παπαδόπουλου έγινε σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, προκειμένου να δοθούν οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστών.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.