Εβδομήντα γυναίκες, γνωστά μοντέλα αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας, πόζαραν γυμνές στον φακό της φωτογράφου Victoria Janashvili για ένα άλμπουμ με τον ενδεικτικό τίτλο «Curves».
Η Victoria Janashvili είναι φωτογράφος για ανδρικά περιοδικά όπως το GQ, το Esquire και το Maxim. Ειδικότητά της είναι να απαθανατίζει τις πιο ποθητές γυναίκες στον πλανήτη σε πόζες που διεγείρουν τις αισθήσεις και μαγνητίζουν το βλέμμα.
Ένα πρόβλημα είχε η Victoria Janashvili με τη δουλειά της: τον τρόπο που παρουσιάζονταν, ο οποίος, κατά τη γνώμη της, ήταν συχνά μειωτικός για το γυναικείο φύλο. Αποφάσισε λοιπόν να θέσει το ταλέντο και τις δεξιότητές της στην υπηρεσία των γυναικών.
Το εγχείρημα που θα παρουσιάσει σε μία εβδομάδα από τώρα (στις 15 Ιουλίου) είναι ένα φωτογραφικό άλμπουμ 140 σελίδων στο οποίο συμμετέχουν αφιλοκερδώς 70 μοντέλα, επαγγελματίες, μέλη του συνεργείου της φωτογράφου αλλά και γυναίκες που προσφέρθηκαν από μόνες τους μέσω Facebook. Τις ένωσε η επιθυμία να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους προς τις ομόφυλές τους, την πίστη τους ότι έχουμε όλοι και όλες δικαίωμα στην ομορφιά και στην αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα από ύψος, χρώμα και βάρος.
Βέβαια, ο δρόμος προς την υλοποίηση του project «Curves» δεν ήταν εύκολος. Σαράντα χιλιάδες δολάρια –τόσο υπολόγισε ότι ήταν το κόστος της έκδοσης- δεν βρίσκονται στον δρόμο. Γι’ αυτό τον Δεκέμβριο κατέφυγε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter με την ελπίδα να βρει υποστηρικτές.
Η καμπάνια αποδείχθηκε δημοφιλής και αποτελεσματική. Κι επιπλέον ενέπνευσε ένα πραγματικό κύμα συμπαράστασης από επαγγελματίες μοντέλα που έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.