Είναι το πιο ξακουστό φεστιβάλ στον κόσμο. Κάθε χρόνο την έναρξη του συνοδεύουν ζητήματα ηθικής, αλλά και απλά πανηγύρια. Το Φεστιβάλ του Σαν Φερμίν είναι από τις ισχυρότερες παραδόσεις παγκοσμίως (οι ρίζες του βρίσκονται στα μέσα του 3ου αιώνα μετά Χριστόν) και δεν θα μπορούσε να λείψει από το φετινό καλοκαίρι.


Κάθε χρόνο από τις 12 το μεσημέρι της 6ης Ιουλίου μέχρι το βράδυ της 14ης Ιουλίου η πόλη της Παμπλόνα ζει ένα μεγάλο πανηγύρι.

Τη στιγμή που πολλές φιλοζωικές οργανώσεις θα μιλούν για την κακομεταχείριση των ταύρων, οι κάτοικοι της Παμπλόνα καθώς και οι πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες που συρρέουν κάθε χρόνο στην πόλη, θα τρέχουν στα στενά και στη μεγάλη πλατεία κυνηγημένοι από τους ταύρους ή παίζοντας τοματοπόλεμο. Η πλατεία δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά και τα αλαλάζοντα πλήθη κουνούσαν τη σημαία της Ναβάρε.

Το καλό πράγμα φάνηκε από την τελετή έναρξης, με τους Παμπλονίστας να έχουν περικυκλώσει τη μπάντα του δήμου και να χοροπηδούν ακατάπαυστα στο ρυθμό της, ενώ στον ουρανό ξαμολήθηκαν τα τσουπινάθος τους, τα ειδικά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά τους.

Το πρώτο τσουπινάθο το ρίχνει ένα πρόσωπο που έχει επιλέξει ο δήμαρχος, ενώ η κορύφωση του εθιμοτυπικού μέρους έρχεται την 7η Ιουλίου με την πομπή του αγάλματος του Σαν Φερμίν στην παλαιά πλευρά της πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.