H Ελλάδα έχει χρόνο μέχρι την Κυριακή για ένα σκληρό για αυτήν deal έτσι ώστε να μην περάσει την πόρτα της εξόδου της ευρωζώνης, γράφει ο διεθνής Τύπος.


Την Κυριακή κρίνονται όλα, η Ελλάδα έχει δύο μοναδικές και καθοριστικές επιλογές, μνημόνιο ή χρεοκοπία και Grexit.
Στο τελεσίγραφο που έστειλαν η Μέρκελ, ο Γιούνκερ και ο Τουσκ στον Αλέξη Τσίπρα και την προθεσμία 48 ωρών που δόθηκε στην Ελλάδα για να υποβάλει τις προτάσεις της καθώς την Κυριακή τελειώνουν όλα στη Σύνοδο Κορυφής των 28, αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων ξένων εφημερίδων σήμερα.
«Η Αθήνα δοκιμάζει την υπομονή της Ευρωζώνης», είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου των Financial Times το οποίο συνοδεύεται με μία φωτογραφία του νέου υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου να κάθεται προβληματισμένος και μόνος στο τραπέζι του Eurogroup.

«Η Ευρωζώνη ορίζει την Κυριακή ως προθεσμία για μία συμφωνία με την Ελλάδα», είναι ο τίτλος του βασικού θέματος της Wall Street Journal στο οποίο παρουσιάζεται μία φωτογραφία της Ανγκελα Μέρκελ, κουρασμένης και απογοητευμένης από τις εξελίξεις.

Οπως επισημαίνει η εφημερίδα, η Ελλάδα έχει χρόνο μέχρι την Κυριακή για ένα σκληρό για αυτήν deal έτσι ώστε να μην κηρύξει στάση πληρωμών στην ΕΚΤ και χρεοκοπήσει οδεύοντας έτσι προς την έξοδο από την ευρωζώνη. Οι ηγέτες όπως σημειώνεται της προσέφεραν μία... γλυκαντική ουσία για να προχωρήσει σε συμφωνία, αφήνοντας ανοιχτή την πιθανότητα κάποιας βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης για να βοηθήσουν την Αθήνα να κάνει την πληρωμή στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου, ωστόσο τα εμπόδια παραμένουν υψηλά.
«Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών προσφέρει σκουπίδια στην Ευρώπη», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Daily Telegraph, όπου περιγράφεται το τελευταίο 24ωρο στις Βρυξέλλες με την αδυναμία της ελληνικής πλευράς να προσφέρει μία πρόταση ουσίας. Η εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα έλαβε προειδοποίησε από την Ευρώπη ότι μπορεί να αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη μέσα σε λίγες ημέρες.

«Οργισμένη η Ευρωζώνη καθώς η Ελλάδα δεν προσέφερε νέο σχέδιο διάσωσης», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο των Times όπου αναφέρεται πως η Ελλάδα έλαβε τελεσίγραφο για να κάνει κάτι μέσα σε 48 ώρες αλλιώς θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.