«Το γερμανικό κατεστημένο συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως στυγνοί εκβιαστές και οικονομικοί δολοφόνοι», επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.
Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη συμφωνία στης κυβέρνησης με τους Θεσμούς ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να την ακυρώσει άμεσα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι «η συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους Θεσμούς είναι απαράδεκτη και δεν αξίζει να τη χρεωθούν ένα ριζοσπαστικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και μία μαχόμενη κυβέρνηση, που υποσχέθηκε την κατάργηση των μνημονίων και της λιτότητας».
Μάλιστα επισήμανε ότι «οι λεγόμενοι εταίροι και πρώτα απ’ όλα το Γερμανικό κατεστημένο, συμπεριφέρθηκαν απέναντι στη χώρα μας ως να είναι αποικία τους και ως στυγνοί εκβιαστές και οικονομικοί δολοφόνοι».
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διεμήνυσε ότι με τη συμφωνία αυτή πάει να ακυρωθεί στην πράξη η λαϊκή εντολή και το περήφανο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολήτευση επισημαίνοντας ότι η συμφωνία «θα περάσει από τη Βουλή με τη συνδρομή των ψήφων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. 
Δεν θα περάσει, όμως, στο λαό, ο οποίος θα την ακυρώσει στην πράξη με την ενότητα και τους αγώνες του».
«Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έστω και στο και πέντε, έχουν την ευχέρεια και τη δυνατότητα να επανατοποθετηθούν και να πάρουν πίσω τη συμφωνία, πριν ληφθούν τελικές και οριστικές αποφάσεις στη Βουλή.
»Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία.
Το δίλημμα των πιστωτών: συνθηκολόγηση ή καταστροφή, είναι ψεύτικο και τρομοκρατικό και έχει καταρρεύσει στη λαϊκή συνείδηση», κατέληξε ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.