Για αναπόφευκτο σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τους διαφωνούντες και προδιαγράφοντας ουσιαστικά το επόμενο βήμα του πρωθυπουργό και την επόμενη ημέρα στο κυβερνητικό κόμμα.


«Υπάρχουν δύο απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς το διαζύγιο να είναι αναπόφευκτο, αλλά πρέπει να γίνει ευρύς διάλογος» υπογράμμισε η κυρία Γεροβασίλη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος, προέβλεψε ότι η σημερινή ψηφοφορία θα είναι καλύτερη για την κυβέρνηση. «Σε αυτήν την ψηφοφορία τα πράγματα είναι καλύτερα. Η στήριξη στην κυβέρνηση δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη» είπε. Ενώ απέκλεισε και πάλι ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες αυτή τη χρονική στιγμή, προέχει να επιστρέψει η χώρα σε μια σχετική κανονικότητα» επεσήμανε ο Ολγα Γεροβασίλη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η δημόσια αυτή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου έρχεται 24 ώρες μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά των διαφωνούντων (Βαρουφάκη, Λαφαζάνη κ.λπ.) μέσω διαρροών από συνεργάτες του. Δείχνοντας ότι είναι ειλημμένη απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να «κόψει τον γόρδιο δεσμό με τους διαφωνούντες.

Συνάντηση Τσίπρα με Καμμένο

Για αρκετή ώρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο όπου είχε συζήτηση με τον πρωθυπουργό, ενόψει της αποψινής ψηφοφορίας.

Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης

Σε τέσσερις άξονες θα κινηθεί ο πρωθυπουργός, μετά την ψήφιση και του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για τη νέα συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς και στόχος είναι τους επόμενους τρεις μήνες να υπάρξουν απτά αποτελέσματα

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων επιχειρώντας να ενισχύσει τις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Αλλά και στην αναζήτηση επενδύσεων καθώς θα επιχειρηθεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών προς τη χώρα.

Επίσης, η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει να βάλει στο τραπέζι το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου όπως ζητείται ήδη από αρκετές πλευρές. Αυτό προφανώς θα συμβεί αφού κλείσει η συμφωνία για το νέο δάνειο των 86 δισ. και ψηφιστεί από τη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση από αύριο ξεκινάει η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων εδώ στην Αθήνα με στόχο η συμφωνία να κλείσει και να ψηφιστεί έως τις 20 Αυγούστου, πριν δηλαδή λήξει το επόμενο ομόλογο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.