Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν την 1η Ιανουαρίου 2016
Για λύση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας έως 1/1/2016 δεσμεύθηκε, από το βήμα της βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος.
Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2016 και έως τότε θα υπάρξει ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, εξήγησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσακαλώτος την κάλεσε να μην επενδύει στη σύγκρουση και τον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενιαία και πάντα πράτταμε συλλογικά, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, για να προσθέσει πως "Αντιμετωπίζαμε ανθρώπους που δεν ήθελαν μία διαφορετική λύση στο πρόβλημα".
Αναφερόμενος στις τράπεζες ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως η ευρωπαϊκή οδηγία βοηθάει τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς ενισχύει την εμπιστοσύνη των καταθετών
Η ευρωπαϊκή οδηγία για τις τράπεζες περιλαμβάνει την εγγύηση των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ και την τραπεζική εποπτεία, πρόσθεσε.
Οι καταθέτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με την ευρωπαϊκή οδηγία, διεμήνυσε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στον νέο γύρο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, τόνισε ότι θα προηγηθεί της ευρωπαϊκής οδηγίας (η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή μετά το 2016), για να προσθέσει πως η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν την 1η Ιανουαρίου 2016.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.