Το επίμαχο ηχητικό απόσπασμα από την τηλεδιάσκεψη του Γιάνη Βαρουφάκη με hedge funds, δόθηκε στη δημοσιότητα από το φόρουμ OMIF, με την άδεια του τέως υπουργού Οικονομικών.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ, αλλά να διαπραγματευθεί με το Eurogroup και την ΕΚΤ για μια βιώσιμη λύση, με τη χώρα εντός ευρωζώνης.

Είναι δύσκολο, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όταν βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης, να προετοιμάσεις ένα δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Στη συνέχεια της συνομιλίας, με ημερομηνία 16 Αυγούστου (δέκα μέρες, δηλαδή, μετά την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη από το θώκο του υπουργείου Οικονομικών), τίθεται το ερώτημα εάν τελικά η Ελλάδα είχε «plan B».

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκινά την απάντησή του, λέγοντας ότι, πριν ακόμα τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, η Καθημερινή είχε γράψει για το plan B αναφέροντας πως ο τέως υπουργός Οικονομικών είχε μιλήσει για σχέδιο «χαραρίσματος» των ΑΦΜ και δημιουργίας ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος που θα οδηγούσε τη χώρα στη δραχμή.
Για να ακούσετε τι είπε ο Βαρουφάκης στα στελέχη των hedge funds πατήστε ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.