Η Ελλάδα μειώνεται σε αξία και εθνικό πλούτο και οι κυβερνώντες που διέσυραν την χώρα διατείνονται για εθνική επιτυχία.
Η κυβέρνηση διαρρέει, ότι αύριο 10 Ιουλίου θα κλείσει συμφωνία με την ΕΕ, τους δανειστές δίνοντας ένα τέλος στο σοκ που βιώνει η οικονομία με κλειστές τράπεζες, capital controls, όρια ανάληψης μετρητών στα ATMs και γενικώς μια καταρρέουσα οικονομία. 
Η κυβέρνηση επί 5 μήνες διαπραγματευόταν για να αντικαταστήσει το μνημόνιο με νέο δάνειο μάλλον 50 δισεκ. (35 ή 50 δισεκ με βάση ορισμένες πληροφορίες) από τον ESM που θα έχει χαρακτηριστικά καθαρού Memorandum of Understanding (MoU) θα πρόκειται για ένα καθαρό μνημόνιο 13 ή 15 δισεκ. ευρώ. 
Το παράδοξο όμως δεν είναι ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα υπογράψει σκληρό μνημόνιο, αυτό είναι δεδομένο, αλλά ότι ως πραγματικό αντάλλαγμα η Ελλάδα δεν θα πάρει το χρέος που διατείνεται αλλά την παραμονή στο ευρώ. 
Η συμφωνία που θα υπογραφεί όπως διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα θα αποτρέψει την Ελλάδα από την οριστική χρεοκοπία αλλά έγιναν τόσα λάθη, τόσες προχειρότητες που το email Χαρδούβελη θεωρείται όχι ωχριά εμπρός στην συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η πρόταση Χαρδούβελη δεν είχε τα 980 εκατ που διατείνεται αυθαίρετα η ΝΔ αλλά περίπου 5,5 δισεκ. μέτρα τα οποία είναι σίγουρα πολύ λιγότερα από τα 13 με 15 δισεκ. που θα υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Το διακύβευμα από όλα αυτά δεν είναι τόσο τα σκληρά μέτρα λιτότητας αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν παίρνει λύση για το χρέος αλλά μια υποσχετική.
Το διακύβευμα είναι ότι για το νέο μνημόνιο το τρίτο μνημόνιο που υπογράφει η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το αντάλλαγμα είναι η παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ. 
Πρόκειται για την απόλυτη αποτυχία διαπραγμάτευσης, πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια διαπραγμάτευση που επιβάρυνε τον ελληνικό λαό υπέρογκα, που προκάλεσε την οργή της Ευρώπης.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης της αριστερής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; 
1)Οι καταθέσεις μειώθηκαν 30 δισεκ. από την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία από τα 148 δισεκ. υποχώρησαν στα 119-118 δισεκ 
2)Η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση που ξεπερνάει το 1,5%.
3)Οι τράπεζες έκλεισαν, εξέλιξη πρωτοφανή.
Ακόμη και την περίοδο της ολοκληρωτικής χρεοκοπίας του 2012 με αρνητικά κεφάλαια οι τράπεζες δεν έκλεισαν. 
4)Επιβλήθηκαν capital controls εξέλιξη ατιμωτική για την κοινωνία και το τραπεζικό σύστημα, ενώ θα μείνουν τουλάχιστον μέχρι το 2016 ακόμη και αν υπάρξει συμφωνία. 
5)Τα NPLs έχουν δραματικά εκτιναχθεί θα πρόκειται για την χειρότερη χρονιά το 2015 για τα προβληματικά δάνεια. 
6)Οι τράπεζες ξέμειναν από ρευστότητα και θα χρειαστούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση. 
7)Η οικονομία έχει καταρρεύσει στην κυριολεξία, ο ιδιωτικός τομέας έχει παραλύσει. 
8)Η αριστερή διαπραγμάτευση έχει αποτύχει μόνο από το γεγονός ότι το αντάλλαγμα είναι η παραμονή στο ευρώ.
9)Χωρίς κουλτούρα διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει στην καθημερινή διαχείριση της εξουσίας και το ερώτημα είναι πως θα συγκεντρωθούν 13 με 15 δισεκ. έσοδα από τα μέτρα. 
10)Εκτιμάται ότι τα capital controls έχουν επιδράσει στην εθνική οικονομία 8 με 8,5 δισεκ. 
11)Συνολικά η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έπληξε την εθνική οικονομία περίπου 50 δισεκ. ευρώ. 
Σε 5 μήνες η Ελλάδα έγινε φτωχότερη κατά 50 δισεκ. από την αριστερή διακυβέρνηση. 
Η Ελλάδα θα πάρει 35 με 50 δισεκ. νέο δάνειο με MoU που αυτό σημαίνει 50 δισεκ. ζημία και 50 δισεκ. δάνειο συνολικά 100 δισεκ. ο αντίκτυπος στην οικονομία από την αριστερή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι μόνο η αρχή. 
Η κυβέρνηση απέτυχε στην διαπραγμάτευση και η αποτυχία θα μας κοστίσει σωρευτικά ζημία και δάνειο 100 δισεκ. ευρώ. 
Αυτό ονομάζεται αριστερή εθνική αποτυχία, την οποία θα την πληρώσει όχι η μισή κοινωνία που χρεοκόπησε από την αποτυχημένη διαχείριση Σαμαρά αλλά το άλλο μισό ο ιδιωτικός τομέας που υπολειτουργεί και έχει υποστεί τεράστια απαξίωση.  
Η Ελλάδα μειώνεται σε αξία και εθνικό πλούτο και οι κυβερνώντες που ατίμασαν και διέσυραν την χώρα διατείνονται για εθνική επιτυχία. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.