Ο ΣΠΑΠ συνεχίζει την προσπάθεια για ακόμη καλύτερη εποπτεία του Πεντελικού, με ανακατασκευή ήδη υπάρχοντος Πυροφυλακίου στη Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης

Το Πυροφυλάκιο που βρίσκεται στη Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης ανακατασκεύασε και έθεσε και πάλι σε λειτουργία ο ΣΠΑΠστο πλαίσιο τηςσυνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Σύνδεσμος, για όσο το δυνατόν καλύτερη εποπτεία και αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία στο Πεντελικό βουνό, με στόχο την προληπτική προστασία του από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Το Πυροφυλάκιο έχει τη δυνατότητα να επιτηρεί σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής και ενισχύει σημαντικά την προληπτική ικανότητα του Συνδέσμου.  Ειδικά στην περιοχή της Μικρής Καλλιθέας, οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναδασωθεί με επιτυχία από τον ΣΠΑΠ.Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος δήλωσε σχετικά:


«Μετά τα δύο νέα Πυροφυλάκια που εγκαταστήσαμε στον Άγιο Πέτρο στο Διόνυσο και στο Δάσος Παπαδημητρίου, στη δυτική πλευρά της Πεντέληςπρος τα Μελίσσια, ολοκληρώσαμε σήμερα την ανακατασκευή και επανατοποθέτηση του ήδη υπάρχοντος Πυροφυλακίου στη Μικρή Καλλιθέα Πεντέλης.  Χαίρομαι ιδιαίτερα που και πάλι είναι ενεργό αυτό το φυλάκιο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μια περιοχή του Πεντελικού, που πρόσφατα αναδασώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον ΣΠΑΠ και είναι πράσινο και πάλι.  Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο του Πεντελικού Όρους από το οποίο οι Πυροφύλακες παρατηρητές του ΣΠΑΠ μπορούν να επιτηρούν σχεδόν όλο το Λεκανοπέδιο. Θα συνεχίσουμε την εγκατάσταση νέων Πυροφυλακίων και την ανακατασκευή όσων έχουν υποστεί ζημιές και σε άλλα σημεία όταν αυτό είναι δυνατόν, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την 24ωρη επαγρύπνιση μας στο Πεντελικό.Θεωρώ ότι η προετοιμασία μας για κάθε ενδεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντική, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι, εκπαιδεύουμε συνεχώς το προσωπικό και τους εθελοντές μας, λαμβάνουμε μέτρα και ενισχύουμε τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να επιτύχουμε να εξαλείψουμε και το παραμικρό ενδεχόμενο πυρκαγιάς.  Η προσπάθεια αυτή χάρη στην οργάνωση, τους εθελοντές και το προσωπικό του ΣΠΑΠ είναι και θα συνεχίσει να είναι επιτυχής και αποτελεσματική».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.