Με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτουμενα για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ.Με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτουμενα για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ.
Το αντάρτικο του Στάθη Παναγούλη, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία, και του Νικου Νικολοπουλου που καταψήφισε οδήγησε στην άμεση διαγραφη τους από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντιστοίχως, και έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία μειώνεται στους 153 βουλευτές.
Στο κλίμα αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα έρχεται στη Βουλή άλλο ενα καυτό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αποφάσεις την Τρίτη, στο ΚΥΣΟΙΠ, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την δίωρη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Στον απόηχο της παραίτησης Σακελλαρίδη κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού, ο Στάθης Παναγούλης απείχε από την ψηφοφορία, τονιζοντας σε επιστολή του ότι αρνείται να  οδηγήσει στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, στο έλεος των τραπεζών. Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε, αγνοώντας τη σύσταση Καμμένου, ο οποίος του είχε ζητήσει να παραδώσει την έδρα. 
Με ανάρτησή του στο Facebook o Στάθης Παναγούλης ενημερώνει ότι την Παρασκευή το μεσημέρι «θα απαντήσει σχετικά με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Η επιστολή του Στάθη Παναγούλη

 Με επιστολή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως απέχει από την ψηφοφορία καθώς αρνείται «να οδηγήσει στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής».
«Κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρασε κάθε προσπάθεια να ανακτήσει ο Ελληνικός Λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγούλης στην επιστολή του. 
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής: 

Το παρασκήνιο με Σακελλαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού , το βράδυ της Τετάρτης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να ζητά αλλαγές σε πολλές από τις διατυπώσεις του ν/σ, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.  
Στην επιστολή παραίτησής του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι σαφής ότι δεν μπορει να ψηφίσει τα προτεινόμενα μέτρα. «Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο» αναφέρει.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του στην κυβερνητική πολιτική όταν αρνήθηκε να αναλάβει ξανά την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά παράλληλα αρνήθηκε να γίνει υπουργός στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις εκλογές, ακόμα και να καταλάβει την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που του είχε προταθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.