Ο Ζυγός στην Πλάκα ξανάνοιξε τις πόρτες του, το Passport μεταφέρθηκε σε έναν σούπερ χώρο στον Κεραμεικό, ο Γιάννης Πάριος επιστρέφει στις εμφανίσεις και άλλα τέτοια ωραία. Ναι, η αθηναϊκή νύχτα ποτέ δεν πέθανε, είναι και φέτος γεμάτη μουσική, για να διώχνει από πάνω μας τη μελαγχολία και να μας βάλει σε χριστουγεννιάτικο, εορταστικό mood. Εμείς ξεχωρίσαμε 7 προγράμματα που ξεκινούν αυτές τις μέρες και που τα προτείνουμε - αν και βέβαια οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες!



Αντώνης Ρέμος, Χρήστος Νικολόπουλος, Φωτεινή Δάρρα στο "Διογένης studio" (από 27/11).
Στις συνεχείς προσπάθειές του να απομακρυνθεί από δοκιμασμένες συνταγές, ο Αντώνης Ρέμος προσθέτει μια συνεργασία με τον μάστορα του μπουζουκιού και σπουδαίο συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, για ένα λαϊκό πρόγραμμα που θα συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο. Το διαφορετικό, θηλυκό στοιχείο θα δώσει η Φωτεινή Δάρρα, ενώ περιμένουμε να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν οι ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθερίου και Αντώνης Κρόμπας.
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Πορτοκάλογλου στο Βοτανικός Live Stage (από 27/11).
Στο νέο δίσκο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τίτλο "9+1 ιστορίες", ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπογράφει το τραγούδι "Καταστροφή κι ελπίδα". Ε κι αφού έγινε αυτό, είπαν να συνεργαστούν και σε ένα ζωντανό πρόγραμμα όπου θα βρίσκονται ταυτόχρονα επί σκηνής, ερμηνεύοντας πολλές φορές ο ένας τραγούδια του άλλου, εκείνος πάντα με την κιθάρα του, εκείνη με αυτή τη φωνή που συγκινεί δεκαετίες τώρα.
Πάνος Μουζουράκης στο Σταυρός του Νότου - Club (από 27/11).
Όσοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στη μεγάλη συναυλία που έδωσε στον Κήπου του Μεγάρου (αυτοί έχασαν!), μπορούν να ακούσουν τι έγινε εκεί στο επερχόμενο live άλμπουμ "Πάνος στο Γκαζόν". Κατά τα άλλα, ο ίδιος θα βρεθεί στο Σταυρός του Νότου - Club για ένα one-man show με δικά του κομμάτια και διασκευές. Έχει το κοινό του, είναι "character" και όπως βλέπουμε η επιτυχία του διαρκεί. (Μέχρι της 18/12 θα βρίσκεται εκεί, οπότε βιαστείτε).
Άννα Βίσση στο "Hotel Ερμού" (από αρχές Δεκέμβρη).
Η διαφοροποίηση είναι μονόδρομος πια για τους καλλιτέχνες της γενιάς της - μια εξέλιξη σίγουρα θετική. Η ίδια ανοίγει το δικό της «ξενοδοχείο», αλλάζει τελείως την ορχήστρα της και φτιάχνει μια κατάσταση πιο στενής μουσικής επαφής, με καινούργια τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα και βέβαια τις διαχρονικές επιτυχίες της. Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 22.30, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.
Γιάννης Πάριος, Μελίνα Ασλανίδου, Stavento στην Ιερά Οδό (από 28/11).
Τα τελευταία χρόνια μόνο κάτι συναυλίες έδινε ο Πάριος - κι αυτές σπάνια. Η επιστροφή του στη νύχτα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το μουσικό γεγονός του χειμώνα, μιας και πρόκειται για τον σημαντικότερο ερωτικό τραγουδιστή μας. Σε μια ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση από αυτό που συμβαίνει συνήθως, το πρόγραμμα θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.
Ελεονώρα ΖουγανέληΦωτεινή Βελετσιώτου στην Ακτή Πειραιώς (από 18/12).
Το τεράστιο ενδιαφέρον που (δικαιολογημένα) απολαμβάνει η Φωτεινή Βελετσιώτου τελευταία πιάνει κορυφή, με την ίδια να μπαίνει πρώτο όνομα σε μια από τις πιο μεγάλες αθηναϊκές σκηνές. Το πόσο θα ταιριάξουν με την Ελεονώρα Ζουγανέλη είναι σίγουρα ένα στοίχημα - η επιτυχία πάντως μοιάζει εξασφαλισμένη, μιας και οι δυο τους συνδυάζουν μεγάλες και ετερόκλητες μερίδες του κοινού.
Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη στο Passport Κεραμεικός (από μέσα Δεκέμβρη).
Το 1979 συνεργάστηκαν στο άλμπουμ του "Η Ρεζέρβα". Το 1983 εκείνη τραγούδησε υποδειγματικά το "Μυστικό τοπίο" του, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πολλά χρόνια μετά, οι δυο τους αναζητούν ξανά το υπάρχον κοινό τους έδαφος σε μια παράσταση με σύνθημα "Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα". Κι όλ' αυτά στο νέο Passport, που από τον Πειραιά μετακόμισε στον Κεραμεικό και έχουμε περιέργεια να δούμε πώς είναι!

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.