Πλήθος κόσμου περίμενε από πολύ νωρίς το άνοιγμα των καταστημάτων, όπου επικράτησε πανικός και πραγματικά το αδιαχώρητο.Παρασκευή των εκπτώσεων ή αλλιώς «Black Friday» σήμερα σε ΗΠΑ, Καναδά και Αγγλία και όπως πάντα η κοσμοσυρροή αλλά και οι... τσακωμοί και τα ποδοπατήματα στα καταστήματα ήταν έντονα.
Πλήθος κόσμου περίμενε από πολύ νωρίς το άνοιγμα των καταστημάτων, όπου επικράτησε πανικός και πραγματικά το αδιαχώρητο.
Εκτός από τους τσακωμούς για το ποιος θα πρωτοπρολάβει τις προσφορές δεν έλειψε και το ξύλο μεταξύ των καταναλωτών.

Η «Μαύρη Παρασκευή» είναι μία αμερικάνικη ιδεά, την οποία όμως έχουν υιοθετήσει και άλλες χώρες. Είναι ημέρα που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving), που είναι Πέμπτη, σηματοδοτεί την έναρξη των τεράστιων εορταστικών πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων στις ΗΠΑ, και χαρακτηρίζεται από πληθώρα προσφορών και μεγάλων κερδών για τους εμπόρους.
Χαρακτηρίστηκε «μαύρη» ως παραπομπή στο χρώμα της μελάνης που παραδοσιακά χρησιμοποιούσαν οι λογιστές για την καταγραφή των τεράστιων κερδών της εορταστικής περιόδου, που συχνά αρκούσαν για να αντισταθμίσουν τις ζημίες (κόκκινη μελάνη) των πρώτων 10 μηνών του έτους.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.