Από έντονες διακυμάνσεις έχει περάσει, ως γνωστόν, η σχέση Τσίπρα –Αβραμόπουλου: μετά τον… έρωτα της Αριστεράς για το κορυφαίο στέλεχος της αντίπαλης παράταξης, μετά επήλθε η (υπόγεια) ρήξη, εξαιτίας του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρότεινε εκείνον για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Επειδή όμως η πολιτική είναι ένα άθλημα στο οποίο ποτέ μη λες το «ποτέ», μαθαίνω πως οι «πάγοι» λιώνουν και πάλι… Το Μέγαρο Μαξίμου αναγνωρίζει ένα σημαντικό σύμμαχο στο θέμα αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος στο πρόσωπο του αρμόδιου, ούτως ή άλλως, Επιτρόπου. 
Έτσι θα πρέπει να εξηγηθεί και η παρουσία του  Δημήτρη Αβραμόπουλου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μάρτιν Σουλτς, σήμερα το πρωί στο «Ελ. Βενιζέλος» για την οργανωμένη αναχώρηση προσφύγων προς το Λουξεμβούργο, αλλά και μετά, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Δύο στοιχεία που δεν είναι γνωστά και συνηγορούν στο λιώσιμο των «πάγων» είναι το γεγονός ότι ο Έλληνας Επίτροπος συνταξίδευσε με τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό. Όπως και ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει επαφές σε τακτά χρονικά διαστήματα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και «μάτι» του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες…

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.