Ο Δήμαρχος Βόλου δεν κάνει πίσω για την υπόθεση των στημένων του ‘11. 


Ο πρώην ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος κατέθεσε μήνυση κατά του Εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη και του αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος έκανε την εισήγηση στο Δικαστικό Συμβούλιο για τα στημένα του ’11. Ο Τζιμπλάκης ήταν ο εισηγητής της υπόθεσης στο Δικαστικό Συμβούλιο που εξέδωσε το βούλευμα για τα πρόσωπα που θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Στην μήνυση του ο Μπέος, όπως αποκάλυψε η <Δίκη στον Σκάι>, τους κατηγορεί για τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικών υπαλλήλων, απιστίας στην υπηρεσία και παρασιώπησης λόγου εξαίρεσης. 

Στη μήνυση που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Αχιλλέας Μπέος υποστηρίζει: 

«Επειδή προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, αν όχι και αποδείξεις για τέλεση αδικημάτων από τους μηνυόμενους και συγκεκριμένα δέον να ερευνηθούν η παραβίαση των άρθρων 237, 256, 390 ΠΚ και 26 ΚΠΔ και όποιων άλλων Εσείς κρίνετε ή προκύψουν από την προανάκριση. 

Επειδή με βάση το άρθρο 26 ΚΠΔ, κάθε δικαστικός λειτουργός που αναφέρεται στο άρθρο 14, καθώς και κάθε προανακριτικός υπάλληλος που αναφέρεται στο άρθρο 25, ο οποίος αν και γνωρίζει ότι συντρέχει στο πρόσωπό του κάποιος λόγος για να εξαιρεθεί ή να αποκλεισθεί, παραλείπει να τον αναφέρει σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του κεφαλαίου, ή όταν ζητηθεί η εξαίρεσή του, αρνείται το λόγο, τιμωρείται με πειθαρχική ποινή και καταδικάζεται σε αποζημίωση και πληρωμή των εξόδων, χωρίς να αποκλείεται και η εφαρμογή των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα. Σύμφωνα με το άρθρο 15 ΚΠΔ, όλα τα δικαστικά πρόσωπα είναι εξαιρετέα, αν συντρέχουν οι λόγοι αποκλεισμού του άρθρου αυτού ή αν προκάλεσαν ή προκαλούν υπόνοιες μεροληψίας, δηλαδή αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανώς δυσπιστία για την αμεροληψία τους. 

Επειδή, με βάση το Σύνταγμα, οι δικαστικοί λειτουργοί και εισαγγελείς οφείλουν πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα και στη δημοκρατία. Κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα, στους νόμους και στη συνείδησή τους, χωρίς να εμφιλοχωρούν οικονομικά συμφέροντα και πελατειακές σχέσεις. 

Επειδή από τις συνομιλίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν νομίμως συλλεγεί, προκύπτει ότι ο εισηγητής του παραπεμπτικού για μένα βουλεύματος είχε στενές επαφές με συγκατηγορούμενο μου στην ίδια υπόθεση, ο οποίος με τον ίδιο βούλευμα απηλλάγη. 

Επειδή λόγω αυτής της στενής τους σχέσης ο κος Τζιμπλάκης ως εφέτης εισηγητής του Δικαστικού συμβουλίου για το εν λόγω βούλευμα όφειλε να ζητήσει την εξαίρεσή του στην εν λόγω υπόθεση, πολλώ δε μάλλον να μην ζητήσει ο ίδιος επιμόνως και υπόπτως να την αναλάβει. 

Επειδή στις συνομιλίες όπως δημοσιεύτηκαν, ακούγεται ότι ο δικαστικός λειτουργός (κος Τζιμπλάκης) και ο εισαγγελέας (κος Πούλιος) «είναι εντάξει», καθώς ο τελευταίος ήταν ο Εισαγγελέας που εισήγαγε στο Δικαστικό Συμβούλιο απαλλακτική πρόταση για τον συγκατηγορούμενο μου, ο συνεργάτης του οποίου με βάση τις συνομιλίες τον χαρακτηρίζει «εντάξει», ενώ για εμένα η πρόταση ήταν παραπεμπτική. 

Επειδή υπάρχουν στο πρόσωπο τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου των μηνυομένων σημαντικές υποψίες αμεροληψίας, από γεγονότα που μπορούν ευλόγως και εμφανώς, όπως απαιτεί ο νόμος να δικαιολογήσουν μια μεροληπτική στάση υπέρ ενός εκ των συγκατηγορουμένων μου, ο οποίος εν τέλει απηλλάγη! 

Επειδή κατά το άρθρο 237 ΠΚ, όποιος καλείται κατά το νόμο να εκτελέσει δικαστικά καθήκοντα ή ο διαιτητής, αν ζητήσει ή λάβει, άμεσα ή μέσω τρίτου, για τον εαυτό του ή για άλλον, οποιασδήποτε φύσεως αθέμιτο ωφέλημα, για ενέργεια ή παράλειψη, μελλοντική ή ήδη τελειωμένη, που ανάγεται στην εκτέλεση των καθηκόντων του κατά την απονομή της Δικαιοσύνης ή την επίλυση διαφοράς, τιμωρείται με κάθειρξη και χρηματική ποινή 15.000 έως 150.000 ευρώ. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος για τον παραπάνω σκοπό υπόσχεται ή παρέχει τέτοια ωφελήματα, άμεσα ή μέσω τρίτου. 

Επειδή η συμπεριφορά των μηνυομένων στοιχειοθετεί τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων. 

Επειδή είμαι άμεσα θιγόμενος από την αξιόποινη συμπεριφορά τους και έχω άμεσο ενεστώς και ειδικό έννομο συμφέρον να εξεταστεί άμεσα η εν λόγω καταγγελία, να αποδοθούν ευθύνες και να λάμψει η Δικαιοσύνη. 

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη και αληθινή, αποδεικνυόμενη από έγγραφα και μάρτυρες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
ΜΗΝΥΩ ΤΟΥΣ 
1. ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΙΜΠΛΑΚΗ, Εφέτη Αθηνών 
2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΥΛΙΟΥ, Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών 
Και κάθε άλλον συνυπεύθυνο, για τα αδικήματα της δωροληψίας δικαστικών υπαλλήλων (237 ΠΚ), 
απιστίας στην υπηρεσία (256 ΠΚ) και παρασιώπησης λόγου εξαίρεσης (26 ΚΠΔ) και όποια άλλα τυχόν». 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.