Σε επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για την περιφρούρηση της καθιερωμένης πορείας από το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μέτρα τροχαίας.Μικρή ένταση επικράτησε στο Πολυτεχνείο περίπου στις 9 το πρωί. 

Όλα άρχισαν όταν μια ομάδα πιθανότατα της ΚΝΕ αντέδρασε στην παρουσία μελών της κυβέρνησης στον χώρο του Πολυτεχνείου και προκλήθηκε ένταση με ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτοξεύτηκαν καφέδες και μπουκάλια με νερό, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Αυτή τη στιγμή στον χώρο του Πολυτεχνείου βρίσκονται ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Παππάς,
Γιώργος Τσιρώνης, Γιώργος Βαρεμένος, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μέτρα Τροχαίας

Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει η εφαρμογή των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «42η Eπέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν με τη σταδιακή επέκταση των μέτρων στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων στις οδούς της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.