Ομιλία στην Κομοτηνή με αποδέκτες στο εσωτερικό του κόμματος αλλά και την Κυβέρνηση


Με ομιλία στην Κομοτηνή συνέχισε την περιοδεία του στη Θράκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπογράμμισε, μιλώντας στους φίλους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι η Θράκη είναι στην καρδιά του και στάθηκε στην αρμονική συνύπαρξη που, όπως είπε, υπηρετεί την ανάπτυξη και την πρόοδο. Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί, τόσο στην Οικονομία όσο και σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι λάθος το μείγμα της οικονομικής πολιτικής και τόνισε ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλους φόρους, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Σημείωσε, επίσης, ότι η κοινωνική πολιτική που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται μύθος και πολιτική απάτη. Ταυτόχρονα, καυτηρίασε την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τους πόρους του ΕΣΠΑ, ανικανότητα η οποία έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο μεγάλα έργα.


Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να είναι προσεκτικός στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα που έχει προσλάβει νέες διαστάσεις. Τόνισε για μία ακόμη φορά ότι τα hot spots πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και όχι στα ελληνικά νησιά. Επανέλαβε ότι το προσφυγικό δεν είναι διμερές αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, για το οποίο οφείλει να έχει λόγο ο ΟΗΕ.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη όλοι οι υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος να σέβονται την ιστορία και την πολιτική ηθική -τη Νεοδημοκρατική ηθική- που δίδαξε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
«Δεν θα απαντώ στις προκλήσεις που δέχομαι από ορισμένους συναδέλφους που καμιά φορά ξεφεύγουν με απρεπείς όρους ή με προκλήσεις που δεν είναι σωστές με τη νεοδημοκρατική ηθική. Λέω «παιδιά είναι, μπορούν να πουν και κάτι παραπάνω».

Εγώ, φίλες και φίλοι, από το 1974 διαχρονικά δεν έθεσα ποτέ ζητήματα τέτοια στο κόμμα. Είχα πάντα πολιτικές απόψεις, μπορεί να είχα πολιτικές διαφωνίες, αλλά τις εξέφραζα πολιτικά και με επιχειρήματα και σύμφωνα με τη Νεοδημοκρατική ηθική που μας δίδαξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και που περιγράφεται στο Καταστατικό μας».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.