Εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Ρωσία πρέπει να ζητήσει συγνώμηΟ πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατήγγειλε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απάντησε στα τηλεφωνήματα που του έκανε, αν και εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Ρωσία πρέπει να ζητήσει συγνώμη που παραβίασε τα σύνορά της!

Νωρίτερα, ο Πούτιν "εν μέσω πυρών" προς την Τουρκία, είπε ότι ο Ερντογάν δεν ζήτησε καν συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

«Μετά το περιστατικό, τηλεφώνησα στον Πούτιν, όμως έως αυτή τη στιγμή ο Πούτιν δεν μου έχει απαντήσει» επισήμανε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24, ενώ προσέθεσε ότι «θα μπορούσαμε ενδεχομένως να αναχαιτίσουμε διαφορετικά αυτή την παραβίαση του εναέριου χώρου» εάν «γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για ένα ρωσικό αεροσκάφος».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ρωσικό μαχητικό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία και πριν την κατάρριψη, προειδοποιούσε τους πιλότους να απομακρυνθούν για 10 λεπτά.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.