Απόρρητη αμερικανική έκθεση που προειδοποιούσε από τον Μάιο του 2015 ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ σχεδίαζε σύνθετες επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος και πως συντόνιζε τις επιχειρήσεις από ασφαλές καταφύγιο στην Αθήνα, έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό δίκτυο Fox News.


H έκθεση, που συντάχθηκε από το FBI και το αμερικανικό Εθνικό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο για το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο Αμπαούντ, ο «ιθύνων νους» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, ήταν επικίνδυνος και τον συνέδεσε με τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου.

«Ο Αμπαούντ διηύθυνε την επιχείρηση από ένα ασφαλές καταφύγιο στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο. Άλλα μέλη της ομάδας επιχειρούσαν από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Την ίδια ώρα, οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε οργανωθεί η τρομοκρατική επίθεση στο Βερβιέ δείχνει ότι πλέον οι τζιχαντιστές συνεργάζονται υπό τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους και πως φαίνεται ότι είναι πλέον σε θέση να πραγματοποιήσουν χτυπήματα μεγάλης έκτασης.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.