Μεγάλη η συμμετοχή των πολιτών στη σημερινή πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίαςΜε μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.
Εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές ηγεσίες από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ΟΛΜΕ και άλλες οργανώσεις και φορείς συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος, για να ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.
Μαζική πορεία και από αριστεριστές και αντιεξουσιαστές. Στο τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια περιορισμένης έντασης με τους διαδηλωτές να απομακρύνονται συγκροτημένα προς Ομόνοια. Με δικό της μπλοκ κατέβηκε σήμερα η ΛΑ.Ε.
Λαϊκή Ενότητα, αντεξουσιαστές και εξωκοινοβουλευτική αριστερά -περίπου 6.000 άτομα- συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για να ακολουθήσει η πορεία τους στο Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ συγκέντρωσε 13.000 ανθρώπους ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, περίπου 6.000 διαδηλωτές στα μπλοκ τους.
Φυσικά, δεν έλειψαν τα επεισόδια προς το τέλος της πορείας, που όμως δεν πήραν έκταση.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.