Θα υλοποιήσει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης την «απειλή» του και θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του κόμματος, προκειμένου απερίσπαστος να ριχτεί στην προεκλογική μάχη για την Προεδρία; από το περιβάλλον του, χθες, εκπέμπονταν αντικρουόμενα μηνύματα.
Κάποιοι ισχυρίζονταν ότι δεν θα παραιτηθεί αλλά θα παραμείνει και ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν και οι βουλευτές του κόμματος. Άλλοι έλεγαν ότι η εγκατάλειψη του Προεδρικού θώκου αποτελεί ειλημμένη απόφαση και ότι για τη θέση του μεταβατικού Προέδρου έχει, ήδη, επιλεγεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αναλάβει το τιμόνι του κόμματος ο κρητικός πολιτικός. 
Ωστόσο, για να συμβεί αυτό ο κ. Πλακιωτάκης θα πρέπει, πριν, να οριστεί αντιπρόεδρος του κόμματος ώστε να αναπληρώσει τον κ. Μεϊμαράκη μετά την παραίτησή του. Θα επαναληφθεί, δηλαδή, ό,τι έκανε ο Σαμαράς όταν όρισε αντιπρόεδρο το Μεϊμαράκη και παραιτούμενος του παρέδωσε τελικά και την ηγεσία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή ο Πλακιωτάκης δεν γίνει πρώτα αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού χρέη Προέδρου θα αναλάβει να ασκήσει ο Γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ., δηλαδή ο Ανδρέας Παπαμιμίκος!


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.