Με κοινή επιστολή τους προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης και την διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε., οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Βόλβης ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την διασφάλιση των δημοτών, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων από κατοικημένες περιοχές των δύο Δήμων.
Με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο ύψος της Τ.Κ. Ανάληψης τον Νοέμβριο του 2011, παρατηρείται σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στις παρακείμενες παράπλευρες και κάθετες οδούς των περιοχών ευθύνης των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης.
Η διέλευση φορτηγών οχημάτων από κατοικημένες περιοχές των δύο Δήμων σε συνδυασμό με την υπερφόρτωση του οδικού δικτύου από την κυκλοφορία αγροτικών οχημάτων των κατοίκων, απειλεί σε καθημερινή βάση, την ασφάλεια των πολιτών.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η επιπλέον επιβάρυνση του ήδη επιβαρυμένο λόγω παλαιότητας οδοστρώματος, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα στα σημεία, αλλά και η σημαντική απώλεια εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω παράκαμψης του σταθμού διοδίων από τους επαγγελματίες οδηγούς. 
Οι Δήμαρχοι Γιάννης Καραγιάννης και Διαμαντής Λιάμας με επιστολή τους προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Βασίλη Μωυσίδη, ζητούν την ενίσχυση της αστυνόμευσης των μεγάλων και βαρέων οχημάτων στα παραπάνω σημεία, καθώς το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό για την διασφάλιση και την προστασία των Δημοτών.
Παράλληλα ζητήθηκε από την διοίκηση της Εγνατίας Οδού, κοινή συνάντηση με τη συμμετοχή των Δημάρχων Λαγκαδά, Βόλβης και Δέλτα προκειμένου να εξεταστεί η άμεση επίλυση του ζητήματος.

φώτοΔημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.