Για πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων στην επιδρομή της ρωσικής Αεροπορίας κατά του ISIS χρησιμοποιήθηκαν στρατηγικά όπλα!


Το νέο πύραυλο cruise Kh-101 Raduga εμβέλειας άνω των 5.500 χλμ. (οι φήμες από την Ρωσία αναφέρουν ότι η εμβέλεια του μπορεί να φτάνει τα 10.000 χλμ.) χρησιμοποίησε η ρωσική Αεροπορία, στη συμβατική έκδοση του όπλου (υπάρχει και έκδοση με πυρηνικές κεφαλές) κατά την χθεσινή μαζική επιδρομή κατά των ισλαμιστών στη Συρία.

Σχεδόν όλα τα βλήματα εξαπολύθηκαν επάνω από την Κασπία Θάλασσα, εντός του ρωσικού εναέριου χώρου. Τα βλήματα (περισσότερα από 200, μαζί με αρκετά της έκδοσης Calibr), μετά από πτήση περίπου δύο ωρών (270 μέτρα το δευτερόλεπτο η ταχύτητα προσέγγισης στον στόχο) διέλυσαν αποθήκες πυρομαχικών, αποθήκες καυσίμων, κέντρα διοίκησης κλπ.

Το συγκεκριμένο όπλο είναι το βλήμα cruise με την μεγαλύτερη ακτίνα δράσης που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα και η εισαγωγή του σε υπηρεσία είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, αφού η ακτίνα δράσης του υπερβαίνει τα 5.000 χλμ και χαρακτηρίζεται ως εκ τούτου «στρατηγικό όπλο».

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των πολέμων που χρησιμοποιείται στρατηγικό όπλο σε μία πολεμική σύγκρουση.

Λίγο μετά την εκτόξευση των Kh-101 Raduga και των Calibr ο Ρώσος πρόεδρος, Β.Πούτιν, έγινε γνωστό σήμερα ότι προχώρησε σε μια εκπληκτική δήλωση: «Το να συγχωρεθούν οι τρομοκράτες είναι Θέλημα του Θεού, το να βρεθούν όμως Ενώπιόν Του εξαρτάται από μένα»!

Η δήλωση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για την περαιτέρω ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού Airbus και μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία.

Χθες είχε γίνει γνωστή η ακόλουθη δήλωση: «Θα ψάξουμε να τους βρούμε όπου κι αν βρίσκονται και θα τους τιμωρήσουμε»Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.