Σε άμεσο έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου του νοσοκομείου στη Λευκάδα προχωρά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Σε προσωρινό ιατρείο έχει μετατραπεί η εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στην είσοδο του νοσοκομείου


Εκκενώθηκε το νοσοκομείο Λευκάδας μετά τους δύο ισχυρούς υποθαλάσσιους μετασεισμούς που σημειώθηκαν, ανοιχτά της Λευκάδας, με εστιακό βάθος 5 χλμ. και με μέγεθος 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ο πρώτος και 3,6 ο δεύτερος.

Από τις ισχυρές δονήσεις που έγιναν αντιληπτές στην πόλη της Λευκάδας, το κτίριο του νοσοκομείου, που ήταν ήδη καταπονημένο, υπέστη υλικές ζημιές με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μεταφερθούν έξω από αυτό, ενώ ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν μπαίνουν πλέον μέσα.

Αυτή την ώρα τα περιστατικά που θα φθάνουν στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται σε πρόχειρο ιατρείο που έχει στηθεί στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου στην είσοδο του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα «νεκρή» είναι η κεντρική πλατεία της Λευκάδας, καθώς οι καταστηματάρχες έχουν κλείσει τα καταστήματά τους, ενώ πολλοί εξ αυτών να έχουν φύγει και από τα σπίτια τους ψάχνοντας διαφυγή προς τις κοντινές παραλίες.

Άμεσο έλεγχο του νοσοκομείου δρομολόγησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Στον άμεσο έλεγχο του νοσοκομείου πρόκειται να προβεί η περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότατα του κτιρίου, μετά τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς που δέχθηκε και σήμερα η Λευκάδα.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, «το νοσοκομείο θα ελεγχθεί άμεσα για να δούμε τι θα κάνουμε και αν είναι κατάλληλο για να δεχθεί πίσω τους ασθενείς, που αυτή την ώρα είναι έξω».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.