Με εντολή της αστυνομίας εκκενώθηκε γήπεδο, σιδηροδρομικός σταθμός καθώς και συναυλιακός χώρος στο Αννόβερο της Γερμανίας


Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του φιλικού αγώνα μεταξύ Γερμανίας - Ολλανδίας, προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία. Το στάδιο εκκενώθηκε λόγω φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές



Πανικός επικρατεί στη Γερμανία, μετά τη βομβιστική απειλή που προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τρομοκράτες, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία του Αννόβερο στη Γερμανία έδωσε εντολή να εκκενωθεί τόσο το γήπεδο της πόλης όπου θα πραγματοποιούνταν φιλικός αφώνας της Γερμανίας με την Ολλανδία, όσο και συναυλιακός χώρος, έπειτα από απειλή για βομβιστική επίθεση.

Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται ότι έχουν αποκλείσει και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου φέρεται να εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα είχε προηγηθεί η ματαίωση του φιλικού αγώνα μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας, καθώς και η εκκένωση του γηπέδου όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω αγώνας, με εντολή της αστυνομίας και λόγω «σοβαρής απειλής».
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, περιμετρικά του γηπέδου φέρονται να εντοπίστηκαν τόσο ένα ύποπτο αντικείμενο, όσο και ένα όχημα το οποίο τροποποιήθηκε προκειμένου να μοιάζει με ασθενοφόρο το οποίο ήταν γεμάτο εκρηκτικά, ωστόσο άλλες πληροφορίες διαψεύδουν ότι υπήρχαν εκρηκτικά. 

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild βαριά οπλισμένες δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται σε σημεία του ποδοσφαιρικού σταδίου.
«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. 
Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. 
Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. 
Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Stefan Schostok, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.
Σημειώνεται πως τον αγώνα ήταν προγραμματισμένο να παρακολουθήσει η Angela Merkel, καγκελάριος της Γερμανίας, καθώς και ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel με στόχο να στείλουν το μήνυμα ότι η Γερμανία και η Ευρώπη δεν υποκλίνονται στην τρομοκρατία αλλά και να σταθούν αλληλέγγυοι προς την Γαλλία.

De Maiziere (υπ. Εσωτερικών): Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία και την Ευρώπη

Τη λύπη του για τη ματαίωση του αγώνα Γερμανίας – Ολλανδίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Tomas de Maiziere μετά τη διπλή απειλή για βομβιστική επίθεση στο Αννόβερο.
Ο de Maiziere τόνισε ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία και την Ευρώπη».

«Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να ματαιώσω τον αγώνα.
Ζητώ την κατανόησή σας» εξήγησε ο υπ. Εσωτερικών.




Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.