Τα... ρέστα της παίζει η κυβέρνηση δύο εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup της Δευτέρας, προσβλέποντας να λυθούν - έστω στο παρά ένα- και όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται, τα  ανοικτά ζητήματα.

Με τα τωρινά δεδομένα, η εκταμίευση της υποδόσης των δυο δισ. ευρώ παραμένει μετέωρη, ενώ η χθεσινή μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ τρόικας και των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη υπήρξε άκαρπη. Μάλιστα, πηγές που έχουν άριστη γνώση της διαπραγμάτευσης αναφέρουν στο iefimerida.gr πως έχει δοθεί και νέο ραντεβού σήμερα στις 6 το απόγευμα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο, για να αποτιμήσουν το πως διαμορφώνεται ως τώρα η κατάσταση, ενώ κυβερνητικές πηγές  υπενθυμίζουν πως «υπάρχουν όρια για τα ''κόκκινα δάνεια'' και την πρώτη κατοικία».

Ο Τσίπρας σηκώνει το τηλέφωνο

Ολα τα δεδομένα συνηγορούν πως μέχρι αύριο θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και αφού βέβαια έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των τηλεδιασκέψεων.

Το πεδίο των διαπραγματεύσεων πάντως, φαίνεται πως παραμένει «ναρκοθετημένο» σε πολλά σημεία και δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας ν' αναζητήσει την πολιτική συνδρομή ακόμα και της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.

Τα πέντε «αγκάθια»

Οι 100 δόσεις: Οι δανειστές ζητούν να τίθενται εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες έστω και με μια μέρα καθυστέρηση των τρεχουσών υποχρεώσεών τους.

Τα γενόσημα φάρμακα: Το κουαρτέτο ζητά μεγαλύτερη απελευθέρωση και λιγότερη προστασία των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών.

Τα «κόκκινα» δάνεια: Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η Αθήνα προσήλθε στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς με νέα πρόταση, στην οποία η κυβέρνηση δέχθηκε να κάνει υποχώρηση σε δύο σημεία ως προς τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς: Μέχρι τώρα επέμενε να παραμείνουν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 35.000 ευρώ και πλέον «ρίχνει» το πλαφόν στις 32.000 ευρώ. Επίσης θέτει υπό διαβούλευση την υποχώρηση στο ύψος της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου: Από τις 200.000 ευρώ τώρα προτείνει τις 180.000 ευρώ αξία. Η πλευρά των Θεσμών φέρεται να επιμένει στα όρια των 8.000 ευρώ για τον άγαμο δανειολήπτη και μέχρι 20.000 ευρώ για 4μελή οικογένεια.

Το αγγελιόσημο το οποίο οδεύει στη γενικότερη συζήτηση του ασφαλιστικού

Ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτείνει ως ισοδύναμο στη επιβολή τέλους 5 λεπτών σε στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, χωρίς να είναι σαφές αν αφορά μόνο το ΚΙΝΟ.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.