Τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη


Πλήρως απογοητευμένος (αλλά και συνάμα ιδιαίτερα αποφασισμένος για το μέλλον) είναι ο Κώστας Καραμανλής από την σημερινή εξέλιξη στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, του οποίου ηγήθηκε για δώδεκα χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν περίμενε σε καμία περίπτωση τέτοιο φιάσκο, που όπως λέει σε συνομιλητές του τραυμάτισε και άλλο την ήδη τραυματισμένη παράταξη.

Ο Καραμανλής ωστόσο, κατά την πάγια τακτική του, της ψύχραιμης αποτίμησης των γεγονότων δεν θεωρεί πως ήρθε η καταστροφή. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ο πρώην πρωθυπουργός αυτό που μετέφερε σε επικοινωνία που είχε με τον Βαγγέλη Μειμαράκη, είναι πως οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό (το προσδιορίζει ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα)  ώστε να μην συνεχιστεί περαιτέρω το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την σημερινή τραγελαφική εξέλιξη και η κεντροδεξιά να εκλέξει τον νέο της αρχηγό.

Για το σημερινό φιάσκο ο Κώστας Καραμανλής, δεν επιρρίπτει ευθύνες σε πρόσωπα. Παίρνοντας προσεκτική θέση, αυτό που λέει είναι πως η κύρια ευθύνη βαραίνει την εταιρεία και τα τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν μπόρεσε να λύσει.

Οι ίδιες πηγές λένε πως ο Καραμανλής με όσους συνομίλησε σήμερα, φαινόταν ιδιαίτερα αποφασισμένος για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, μετά το φιάσκο που υπέστη η παράταξη που ίδρυσε ο θείος του και όχι μόνο δεν έδειξε διάθεση να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την ΝΔ , αλλά αντίθετα χρησιμοποίησε την φράση «η παράταξη στο τέλος θα βγει πιο δυνατή»

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Καραμανλής δεν είναι αρνητικός για διεξαγωγή συνεδρίου, αλλά μετά την εκλογή νέου προέδρου που θα δώσει τέλος στην φοβερή εσωστρέφεια που άνοιξε σήμερα. 

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.