Παγκόσμια προβολή της Κρήτης στην έκθεση «World Travel Market 2015» στο Λονδίνο που «εκπέμπει» θετικά μηνύματα για την νέα τουριστική περίοδοΔυναμική ήταν η παρουσία της Κρήτης στη «World Travel Market 2015» τη διεθνή έκθεση τουρισμού που ολοκληρώνεται σήμερα στο Λονδίνο, με θετικά τα μηνύματα για την νέα τουριστική περίοδο για το νησί μας που είναι ένας ασφαλής και ποιοτικός προορισμός.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο υποδοχής-προβολής, σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου όπου κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των εκπροσώπων του τουρισμού αλλά και των κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ. Στην σημαντική έκθεση την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ενώ στην διάρκεια του τετραημέρου η Περιφέρεια και επιχειρηματίες του νησιού υποδέχτηκαν τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες για το 2016, προσφέροντας για ακόμη μια φορά αυθεντική Κρητική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες.

Στον χώρο της έκθεσης στο περίπτερο της Περιφέρειας οι εκπρόσωποι της Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μιχάλης Βαμιεδάκης Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Παρασύρης και Κυριακή Κλάδου συναντήθηκαν με την Υπουργό Έλενα Κουντουρά και άλλους παράγοντες του τουρισμού.


«Η Αγγλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το νησί μας και η πρώτη χρονικά σε καταγραφή κρατήσεων κάθε χρόνο, συνεπώς μπορούμε να πάρουμε τα πρώτα μηνύματα, τα οποία αν και πρώιμα είναι πολύ ενθαρρυντικά» δήλωσε ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης. Οι ευρύτερες εξελίξεις, όπως ο κ. Βαμιεδάκης πρόσθεσε, «στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή καθιστούν την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα, ως ένα προορισμό που μπορεί μεταξύ άλλων να προβάλει και το πλεονέκτημα της ασφάλειας. Για το 2016 φαίνεται ότι υπάρχουν όλες οι προοπτικές να κινηθούμε σε επιτυχή επίπεδα, χρειάζεται όμως συνεχής επαγρύπνηση και παρακολούθηση, διότι οι εξελίξεις είναι συνεχείς. Η εμπιστοσύνη προς στην Ελλάδα σταδιακά αποκαθίσταται από τους τουριστικούς παράγοντες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιοποιήσουμε από κάθε άποψη».

Αναγνωρίζοντας, τη σημασία της Βρετανικής αγοράς, μιας από τις διαχρονικά παραδοσιακές αγορές για το νησί, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων Βρετανικών τουριστικών οργανισμών, τους μεγάλους Τουr Operators, που διακινούν μεγάλους αριθμούς ταξιδιωτών, αεροπορικές εταιρείες και δεκάδες εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες, που αναγνωρίζουν και προωθούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Κρήτης.

Η Κρητική φιλοξενία στο BBC, CNN, Sunday Times, Guardian, Independent, Telegraph και Wanderlust

Επίσης με γνώμονα την ευρύτερη διάδοση της ομορφιάς και των τουριστικών επιλογών της Κρήτης στη Βρετανική αγορά, η Περιφέρεια προχώρησε στην οργάνωση εκδήλωσης αφιερωμένης στους Βρετανούς δημοσιογράφους. 

Συγκεκριμένα, σε κεντρικό εστιατόριο της Βρετανικής πρωτεύουσας, 40 δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα μέσα, μεταξύ των οποίων τα BBC, CNN, Sunday Times, Guardian, Independent, Telegraph και Wanderlust, πραγματοποίησαν ένα γαστριμαργικό ταξίδι στο νησί της Κρήτης, δοκιμάζοντας τις γεύσεις-«δημιουργίες» του αρχιμάγειρα Ζήνωνα Χριστοφίδη και παρακολουθώντας ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις / ομιλίες για τα Κρητικά προϊόντα, την τοπική κουζίνα, τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα και τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει στους ταξιδιώτες.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, μίλησαν για την Κρήτη, οι τιμώμενοι καλεσμένοι της Περιφέρειας, κα. Fay Maschler, κορυφαία κριτικός γεύσεων στη Μ. Βρετανία, και αρθρογράφος στην εφημερίδα Evening Standard και ο κ. Andy Harris, εκδότης των περιοδικών με διεθνή κυκλοφορία «Jamie Oliver». Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στην αγάπη τους για την Κρήτη, τις ιδιαιτερότητες του κάθε προορισμού, την ιστορία και πλούτο της τοπικής κουζίνας και προσκάλεσαν όλους τους παρευρισκόμενους να διαδώσουν τα μηνύματα στους τηλεθεατές και αναγνώστες τους, συμβάλλοντας στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος.

Η Περιφέρεια της Κρήτης συνεχίζει τη δυναμική προβολή του νησιού με εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου στη Γερμανία, στη Κίνα και στην Ινδία.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.