112 βόμβες μολότοφ βρέθηκαν θαμμένες στο λόφο του Στρέφη


Προετοιμασμένοι για πολύ μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ήταν οι γνωστοί άγνωστοι για την Κυριακή, ημέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του λόφου του Στρέφη βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 112 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση, τρία μπιτόνια βενζίνης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες και καπνογόνα.

Την ίδια ώρα, σε «καμένη γη» μετατράπηκαν χθες τα Εξάρχεια όπου από πολύ νωρίς «μύριζε» μπαρούτι. Όλα ξεκίνησαν όταν η δεύτερη μεγάλη πορεία για την επέτειο των επτά χρόνων από τη
δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, φτάνοντας στην Βουλή, χωρίστηκε στα δύο, με κάποιους διαδηλωτές να παραμένουν κοντά στο Κοινοβούλιο και κάποιους να κατευθύνονται προς την Οδό Στουρνάρα και τα Εξάρχεια.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιές στην πλατεία των Εξαρχείων  και στην οδό Στουρνάρα, ενώ ομάδα διαδηλωτών έκαψε ολοσχερώς ένα IX το βράδυ της Κυριακής.

Οι βόμβες μολότοφ  έπεφταν "βροχή", ενώ κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι αντιεξουσιαστές... ξήλωσαν ακόμη και παγκάκια!


Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 500 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπέλυαν για ώρες  επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Να σημειωθεί ότι έγιναν 36 προσαγωγές και 6 συλλήψεις ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.


2424065.jpg

2423975.jpg

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.