Το Ποτάμι ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα, δεν θα συνεργαστεί με τα παλιά κόμματα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού.
«Δεν συζητάμε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων ακόμα και αν μείνουμε εκτός Βουλής» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή Ενικός, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα επόμενα βήματα του κόμματός του τόνισε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στο επόμενο Συνέδριο.
«Το Ποτάμι ήρθε για να αλλάξει τα πράγματα. 
Δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ποταμιού.
«Στις εκλογές υπήρχε ο εραστής και εκείνος που ερωτεύτηκε ο λαός.
Ο κόσμος συμφωνούσε με το Ποτάμι, αλλά ψήφισε.. τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε παράλληλα για την εκλογική αποτυχία του κόμματος ενώ τόνισε ότι «δεν βάλαμε στόχο 10% στις εκλογές.
Το ζητήσαμε από τον λαό, αλλά κάναμε λάθη.
Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ακόμη ότι «ήμασταν οι πρώτοι που λέγαμε φέρτε μία συμφωνία να τη στηρίξουμε.
Αν μας άκουγαν δε θα είχαμε capital controls».
Ξεκαθαρίζοντας την ταυτότητα του κόμματος ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι «δεν είμαστε ούτε κεντροδεξιοί ούτε κεντροαριστεροί.
Είμαστε προοδευτικοί και μεταρρυθμιστικοί».
Όσον αφορά την ψηφοφορία για το 3ο Μνημόνιο, το οποίο και υπερψήφισε το «Ποτάμι» σημείωσε ότι «δεν είχαμε δυνατότητα να μην το υπερψηφίσουμε.
Η Ελλάδα θα είχε πάει στο βάραθρο».
Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «η συμφωνία του Juncker ήταν πολύ καλύτερη από αυτή του κ. Τσίπρα».
Στο σημείο αυτό πάντως, ο Ν. Χατζηνικολάου «έβρασε», καθώς ο κ. Θεοδωράκης επέμενε να μην απαντά γιατί δεν καταψήφισε το 3ο Μνημόνιο με το οποίο διαφωνούσε.
Το αποτέλεσμα μετά από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του κ. Χατζηνικολάου και την άρνηση του κ. Θεοδωράκη να απαντήσει ήταν ο δημοσιογράφος να πάει σε διάλειμμα, σχολιάζοντας καυστικά «να πάρω και τα χάπια μου».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε επίσης ότι «η κυβέρνηση δίνει ξανά τη δυνατότητα στους υπουργούς να διορίζουν επικεφαλής δημοσίων οργανισμών. 
Δεν μπορεί να συνεχίσουν άλλο τις σπατάλες».
Τέλος, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι:
«Δεν είπαμε όχι στην κουβέντα για το ασφαλιστικό.
Το ασφαλιστικό είναι θέσεις εργασίας.
Αν δεν μπουν ασφάλιστρα στα ταμεία δεν θα έχεις αύριο για συντάξεις.
Με κάθε τρόπο πρέπει να μειώσουμε τις εισφορές».

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.