Περαιτέρω αύξηση του φόρου στα καύσιμα σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών


Νέα αύξηση του φόρου στα καύσιμα επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει τον μεγαλύτερο φόρο επί των καυσίμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά έχει την «πατέντα» του φόρου επί φόρου, αφού ο ΦΠΑ 23% επιβάλλεται ΚΑΙ επί του ειδικού τέλους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στις αλλαγές που το υπυργείο σχεδιάζει στη φορολογία αυτοκινήτων για το 2016:


- Θα επιβληθεί αύξηση φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου. Το ποσό θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε ο κ.Αλεξιάδης.

- Αντίστοιχα, θα μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Θα παραμείνει ένα αναλογικό μικρό ποσό που θα πληρώνει ετησίως κάθε όχημα, που όμως δεν θα είναι απαγορευτικό για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις έχουν καταθέσει.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.