"Έχουμε δομές να τους φιλοξενήσουμε", δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας 


Στην Αθήνα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ειδομένη μετά την απόφαση των αρχών των Σκοπίων να επιτρέπουν τη διέλευση των συνόρων μόνο σε Αφγανούς, Σύρους και Ιρακίνούς, ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Έχουμε μια εκστρατεία να τους πάρουμε από την Ειδομένη και να τους φέρουμε στην Αθήνα. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί για 9 ημέρες να είναι κλειστή η σιδηροδρομική γραμμή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τονίζοντας πως υπάρχουν δόμές ικανές να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους αυτούς. "Ελπίζω η λύση που θα δώσουμε να είναι αξιοπρεπής", υπογράμμισε μιλώντας στον Alpha989.

Σχολιάζοντας την απόφαση των σκοπιανών αρχών, ο κύριος Μουζάλας έκανε λόγο  γιαι παραβίαση του διεθνούς δικαίου επισημαίνοντας πως η  κατηγοριοποίηση του πρόσφυγα με βάση την εθνικότητα είναι παράνομη.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε, επίσης, ότι στην Κω θα γίνει κέντρο ταυτοποίησης προσφύγων προειδοποιώντας ότι «αν η Κως θέλει να μην περάσει το περσινό καλοκαίρι πρέπει να δεχτεί το κέντρο ταυτοποίησης των προσφύγων, αποτελεί υποχρέωση της χώρας στην ΕΕ και θα γίνει». 

Όσον αφορά  στα αποτελέσματα της συνόδου ΕΕ-Τουρκίας, ο κ. Μουζάλας  επισήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να καταστεί μέρος της λύσης για το προσφυγικό λεγοντας ότι «από εδώ και πέρα η Τουρκία τώρα μένει να αποδείξει αν αυτό που πήρε το δικαιούται, ειδάλλως δεν θα το πάρει».

«Καταδεικνύεται επιτέλους ότι από τα παράλια της Τουρκίας είναι η πόρτα, εκεί γίνεται η διακίνηση, ακούγεται σιωπηλό αλλά είναι μεγάλη διπλωματική μας νίκη» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.