«Υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι. Θέλουμε να ζήσουμε και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια»


Με απίστευτη γενναιότητα αλλά και πόνο ψυχής αποχαιρέτησε ο Κώστας Φαλελάκης τον Μηνά Χατζησάββα.

Ο γνωστός ηθοποιός και επί πολλά χρόνια σύντροφος του Μηνά Χατζησάββα (που ήταν δίπλα του βράχος μέχρι την τελευταία στιγμή), εκφώνησε έναν σπαρακτικό επικήδειο στην πολιτική κηδεία του ταλαντούχου ηθοποιού, κάνοντας άπαντες να ξεσπάσουν σε δάκρυα.

Με σπαρακτικά λόγια, ο Κώστας Φαλελάκης περιέγραψε τις αντιξοότητες και την γραφειοκρατία που συνάντησαν με τον Μηνά Χατζησάββα προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης:

«Χρειάστηκαν απίστευτες διαδικασίες, και πήγαμε στην αστυνομία με βεβαιώσεις και με την γιατρό του για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Προσδοκούσε αυτό το γ@μημένο σύμφωνο συμβίωσης που δεν έρχεται, και αντί για συλλυπητήρια, θα έλεγα σε όλη αυτή την ομάδα που ξέρω τι έχει κατατεθεί, ότι υπάρχουν και διαφορετικοί άνθρωποι –το λέω και στην κοινωνία- που είναι ομοφυλόφιλοι. Δεν
το έκρυψε ποτέ ο Μηνάς αυτό, δεν ντράπηκε ποτέ γι΄αυτό. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Και να πεθαίνουμε με αξιοπρέπεια. Δώστε μας αυτή την δυνατότητα επιτέλους!Αυτό μόνο θέλει η απώλεια… αγάπη!»

Στο τέλος, τον αποχαιρέτησε με το τραγούδι της Nina Simone, «Just say I love him», με τον κόσμο που «πλημμύρισε» το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών να ξεσπά σε λυγμούς.

Να σημειώσουμε πως μετά την πολιτική κηδεία, η σορός του Μηνά Χατζησάββα θα μεταφερθεί στο εξωτερικό προκειμένου να αποτεφρωθεί, ενώ σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του ηθοποιού, ο σύντροφος του, οι αδελφές και οι ανιψιές του, ζήτησαν να μην υπάρξουν στεφάνια αλλά ένα κουτί όπου καθένας έριξε τον οβολό του ώστε τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να δοθούν σε οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών.


Δημοσίευση σχολίου

Από το Blogger.