Σε «κατάσταση πολιορκίας» βρίσκεται η Νέα Υόρκη από την χιονοθύελλα, με την μεγαλούπολη να θυμίζει «έρημη πόλη», με εξαίρεση τους τολμηρούς που αψηφούν τις προειδοποιήσεις  για να…  χαρούν το χιόνι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της Daily Mail. Tουλάχιστον 19  θάνατοι αποδίδονται στην φονική κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.     
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των οχημάτων - εκτός από ασθενοφόρα, πυροσβεστικές αντλίες και περιπολικά - στις νότιες περιοχές της Πολιτείας, λόγω της θύελλας Τζόνας που αποδεικνύεται χειρότερη απ' όσο εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.
new york snow good 2.jpg

Το χιόνι χθες  το μεσημέρι  είχε ξεπεράσει σε ορισμένα σημεία τα 30 εκατοστά, αλλά αναμενόταν να ξεπεράσει τελικά ακόμη και τα 60, αντί  για 30-45, που εκτιμούσαν αρχικά οι μετεωρολόγοι ότι θα πέσει στην πόλη.  
 snow new york good 3.jpg

 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κυβερνήτης ανακοίνωσε επίσης ότι θα σταματήσουν τα δρομολόγια στις σιδηροδρομικές γραμμές προς τα βόρεια και τα ανατολικά της Νέας Υόρκης, καθώς και σε όσες γραμμές του μετρό δεν είναι υπόγειες.
Στα τρία αεροδρόμια της περιοχής, το Τζον Φ. Κένεντι, το Λαγκουάρντια και το Νιούαρκ (στο Νιου Τζέρσι) δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση ή προσγείωση αεροσκάφους ήδη από τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.
snow new york good 4.jpg

Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, είχε προειδοποιήσει ότι ο Τζόνας θα είναι "πολύ πιθανόν" μια από τις πέντε χειρότερες χιονοθύελλες που έχει ζήσει ποτέ η αμερικανική μεγαλούπολη!  
​​​​​​​​